MENÜ

Antep'in şifresi Tosun Paşa'dan

Beşiktaş'a sezon başında Gaziantepspor'dan katılan Cenk, pazar günkü lig maçı öncesinde hocası Bilic'e eski takımıyla ilgili olarak bilgi verdi. Genç golcü bu konuda, “Ne kadar erken gol atarsak işimiz o kadar kolaylaşır. O zaman çabuk çözülürler ve galibiyeti alabiliriz” sözlerini sarf etti.

Antep'in şifresi Tosun Paşa'dan

Süper Lig’de pazar günü Gaziantepspor’la karşılaşacak olan Siyah-Beyazlı ekibin golcüsü Cenk Tosun, eski takımıyla ilgili olarak teknik direktör Slaven Bilic’le görüş alışverişinde bulundu. Şampiyonluk yolunda kalan 5 maçlık periyotta kayıp yaşamak istemeyen deneyimli teknik adama bu konuda yardımcı olan genç golcü, “Büyük takımlara karşı biraz daha dirençli oluyorlar. Ne kadar erken gol atarsak işimiz o kadar kolaylaşır. O zaman çabuk çözülürler ve galibiyeti alabiliriz” sözlerini sarf etti. Ligde kalan 5 karşılaşma öncesinde düşme hattının 11 puan üzerinde bulunan Gaziantep’in bu durumunun kendileri için daha avantajlı olduğunu söyleyen 23 yaşındaki futbolcu, “Geçen sezondaki gibi ateş hattında bulunsalardı bize daha fazla zorluk çıkarabilirlerdi” ifadelerini kullandı. Slaven Bilic’in de bu bilgiler ışığında sezonun ilk yarısında 1-0’lık skorla kayıpsız geçtikleri rakiplerini Ankara’da da devirmek için maç taktiğini belirlemeye çalıştığı öğrenildi.

‘Hakan gibisi yok’

Siyah-Beyazlı formayla bu sezon 23 maça çıkan ve takımına 8 gollük katkı sağlayan Cenk Tosun, son olarak önceki hafta Karabükspor’u 2-1 yendikleri maçın 90+6’ıncı dakikasında attığı mükemmel kafa golüyle takımına altın değerinde 3 puan kazandırmıştı. Serbest vuruşlar konusunda sürekli kendisini geliştirmesiyle bilinen ve frikikten Türkiye Kupası’nda oynanan Adana Demir maçında rakip fileleri sarsmayı başaran Cenk, bu konudaki idolünü belirledi. Paşa lakaplı futbolcu, “Frikik atmayı çok seviyorum. Bu konuda Hakan Çalhanoğlu dünyada bir numara. Onun vuruş tekniklerinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum” sözlerini sarfetti.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ