MENÜ

Akhisar Belediyespor 0-2 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atan Aslan'ın iki golünü de Burak Yılmaz kaydetti.

Akhisar Belediyespor 0-2 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Cim Bom, Hamza Hamzaoğlu'nun eski takımını 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı.

Galatasaraylı taraftarlar, Manisa'da takımlarını yalnız bırakmadı. Galatasaray, maça deplasman tribününü hıncahınç dolduran taraftarının yoğun desteğiyle başladı.

11. dakikada Emre Çolak'ın pasıyla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, şutunu çekti fakat top kalenin hemen üstünden auta çıktı. 13. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçti. Sneijder, sağ ayağıyla sert bir şut çekti fakat top farklı bir şekilde dışarı gitti.

Perdeyi Burak açtı


Karşılaşmada skordaki dengeyi bozan taraf Sarı-Kırmızılılar oldu. Dakika 23'te Sneijder'in ceza sahası dışından şutunda kaleci Oğuz topu sektirdi, pozisyonu iyi takip eden Burak Yılmaz hata yapmadı ve takımını öne geçirdi: 0-1.

Akhisar Belediyespor, 30. dakikada tehlikeli geldi. LuaLua, ayağındaki topu bir süre sürdükten sonra ceza sahasının dışından sağ ayağıyla çok sert bir şut çıkardı. Muslera, LuaLua'nın bu şutunda topu iki hamlede kontrol altına aldı.

Kral bir kez daha sahne aldı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, 34. dakikada Emre Çolak'ın kestiği ortaya iyi yükseldi ve kafayla takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Burak, bu golle Süper Lig'deki gol sayısını 16'ya çıkararak 17 golü bulunan Demba Ba'nın ardından gol krallığında üçüncü sırayı aldı.

Akhisar Belediyespor, erken bir oyuncu değişikliği yaptı. Teknik Direktör Roberto Carlos, Orhan Taşdelen'i oyundan alarak yerine İsmail Konuk'u dahil etti. 43. dakikada oldukça uzak bir noktadan şansını deneyen Selçuk inan'ın şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. Bu pozisyonun ardından Yasin'le paslaşarak ceza sahası içine giren Sneijder, tek topla pasını Burak Yılmaz'a attı. Bekletmeden vuran Burak'ın şutu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

56. dakikada sarı kart gören Alex Telles, cezalı duruma düştü. Brezilyalı futbolcu, Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ilk oyuncu değişikliğini 65. dakikada yaptı. Genç teknik adam, Bruma'yı oyundan alırken yerine Olcan Adın'ı dahil etti. 84'te bir oyuncu değişikliği daha yapan Hamza Hoca, Burak Yılmaz'ı kenara alarak yerine Umut Bulut'u sürdü.

Semih Kaya korkuttu


85'te Bruno Mezenga'nın sert şutunda top Semih Kaya'nın kafasına çarptı. Semih, çarpmanın etkisiyle bir süre yerde kaldı. Sahaya gelen sağlık görevlileri Semih'e acil müdahelede bulundu. Ayağa kalkan genç savunmacı kenara geldi ve tedavisinin tamamlanmasının ardından sahadaki yerini aldı.

Galatasaray, ikinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutarak Akhisar'a geçit vermedi.

Sarı-Kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında rakibini 2-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha kayıpsız atlattı.


Amrabat geri mi dönüyor?

Haberin Devamı
YORUM YAZ