MENÜ

Trabzonspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ligde 2 hafta önce Galatasaray'ı devirerek zirve hattını sarsan Trabzonspor, bugün Beşiktaş'ı ağırlayacak. Fırtına, rakibini eli boş göndermek, Kartal ise kazanıp şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek için Hüseyin Avni Aker Stadı'na çıkacak.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig’de bu sezon Ersun Yanal önderliğinde iyi bir çıkış yakalasa da üst sıraların gerisinde kalan Trabzonspor, bugün lider Beşiktaş’ı taraftarı önünde konuk edecek. Şampiyonluk için iddiası bulunmamasına rağmen kalan 6 maçlık periyottaki bütün karşılaşmalardan galip ayrılıp gücünü göstermekte kararlı olan Bordo-Mavililer, Siyah-Beyazlılar’a beklemediği bir sürpriz yaşatmak için Hüseyin Avni Aker Stadı’na çıkacak. Ligde 2 hafta önce Galatasaray’ı yenerek sıralamayı değiştiren Fırtına, bu sefer Kara Kartal karşısında galibiyet kovalayacak. Bu mücadelede Oscar Cardozo başta olmak üzere Mehmet Ekici ve son haftaların formda ismi Carl Medjani’ye güvenen teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş’ı İstanbul’a eli boş gönderip ilk yarıda Konya’da aldıkları 3-0’lık mağlubiyeti, taraftarına unutturmayı hedefliyor.

Kartal, avantajı koruma peşinde

Teknik direktör Slaven Bilic önderliğinde son 6 haftaya mutlu son için avantajlı giren Siyah-Beyazlılar, Trabzonspor engelini kayıpsız geçmeye kilitlendi. Ligde çıktığı son 3 maçında bileği bükülmeyen Kara Kartal, Demba Ba’nın yanında; Sosa, Gökhan ve Olcay’ın da katkılarıyla alacağı galibiyetle; şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önündeki avantajını korumaya çalışacak. Hafta başından beri yapılan çalışmalarda oyuncularını mutlak galibiyet parolasıyla Trabzon maçına hazırlayan teknik direktör Slaven Bilic, aksi bir sonucu düşünmek bile istemiyor.

Çakır düdük çalacak

Türkiye Futbolu’nun son dönemde yetiştirdiği en başarılı hakemlerin başında gelen Cüneyt Çakır, Süper Lig’de 29. haftanın en önemli maçında bu akşam Trabzonspor ve Beşiktaş’ın karşılaşacağı mücadelede düdük çalacak. FIFA Kokartlı hakemin görev yaptığı 33 maçtan 17 galibiyetle ayrılan Bordo-Mavililer, kalan mücadelelerde; 9 beraberlik ve 7 yenilgi almıştı. Bu oyunlarda Trabzonlu futbolculara; 81 sarı ve 2 kırmızı kart çıkmıştı. Çakır’ın yönetiminde 25 maça çıkan Beşiktaş ise 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Siyah-Beyazlılar, bu müsabakalarda; 63 sarı ve 6 kırmızı kart görmüştü.

Muhtemel 11'ler

STAT: Hüseyin Avni Aker
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Cüneyt Çakır

TRABZONSPOR
Hakan
Salih
Bosingwa
Uğur
Mustafa Akbaş
Medjani
Özer
Yusuf
Mehmet
Erkan
Cardozo
T.D.: Ersun Yanal

BEŞİKTAŞ
Günay
Atiba
Sivok
Ersan
Motta
Gökhan
Tolgay
Oğuzhan
Sosa
Olcay
Demba Ba
T.D.: Slaven Bilic

Bilic: Duran toplara dikkat
Slaven Bilic, Trabzonspor’un en büyük kozunun duran toplar olduğunu söyledi. Mehmet Ekici, Cardozo, Yusuf gibi serbest atışları etkili kullanan futbolcuları olduğunu belirten Bilic, öğrencilerine, “Rakibimiz özellikle iç sahada ligin en kompakt oynayan ekibi. Çok etkili oluyorlar. Özellikle duran toplara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu maçta yapacağımız her kötü pas enerjimizi tüketir. Çünkü çok hızlı atağa çıkıyorlar” diyerek uyarılarda bulundu.

Beşiktaş’ın madeni bekler olacak
Slaven Bilic, Trabzonspor’un zayıf noktasını her iki bek olarak belirledi. Jose Bosingwa’nın stoperde oynayacak olmasının ardından, Bordo-Mavililer’in sağ bekine Salih Dursun geçecek. Burayı maden olarak gören Hırvat teknik adam 90 dakika boyunca hem Gökhan Töre hem de Olcay Şahan’la yıpratmaya çalışacak. Sürekli kanat değiştirecek olan bu ikili, Siyah-Beyazlılar’ın karşılaşma içinde en büyük gol silahı olacak. Salih Dursun ve Mustafa Akbaş ikilisine üstünlük sağlamaya çalışılacak.

Duran toplar Medjani’de
Trabzonspor’un gizli golcüsü Carl Medjani, yine duran topların takipçisi olacak... Bordo-Mavili formayla bu sezon attığı 6 golle, takımının en golcü 3 futbolcusu olan Cezayirli savunma oyuncusu, Ersun Yanal tarafından orta sahada görev alacak. Savunmaya dönük oynayacak olan 27 yaşındaki futbolcu korner ve frikiklerde ileriye çıkarak, gol kovalayacak.

Beşiktaş’la 120. randevu
Trabzonspor ile Beşiktaş, bugün yapacakları lig maçıyla birlikte 120’nci kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor’un 2-0 galibiyetiyle başlayan 41 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 119 karşılaşmanın 48’ini Beşiktaş, 42’sini Bordo-Mavililer kazanırken, 29 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş’ın toplam 158 golüne, Karadeniz temsilcisi ise 127 golle karşılık verdi.

Gizli koz Yusuf Erdoğan
Beşiktaşlı savunmacıların gözü her ne kadar Oscar Cardozo, Mehmet Ekici ve Özer Hurmacı’da olsa da, Ersun Yanal en çok Yusuf Erdoğan’a güveniyor. Sakatlığını tamamen atlatan ve hafta içi yapılan bütün idmanlarda ideal ilk 11’inde deneyen başarılı teknik adam, genç yıldızına sağ açıkta şans verecek. 2-1 kazanılan Galatasaray maçına sonradan girmesine rağmen büyük işler yapan Yusuf, Trabzonspor’un belki de en büyük kozu olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ