MENÜ

Joachim Löw: Tekniği, taktiği bırak motivasyona bak

İsmail Kartal ile yemek yiyen Joachim Löw, yakın arkadaşına zirve yarışıyla ilgili tüyolar verdi, “Bundan sonra teknik, taktik değil motivasyon önemli” dedi. Löw, Dünya Kupası'nda yaptıklarını anlattı.

Joachim Löw: Tekniği, taktiği bırak motivasyona bak

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, günü birlik geldiği İstanbul’da İsmail Kartal ile yemek yemişti. Alman çalıştırıcının İsmail Kartal’a şampiyonluk yarışıyla ilgili taktikler verdiği ortaya çıktı. Löw, kalan 7 haftada tekniğin, taktiğin önemli olmadığını vurgulayarak, “Bundan sonra önemli olan oyuncularını özel olarak motive etmen” dedi. Başarılı hoca, Dünya Kupası’nda kendisine zaferi getiren unsurları Kartal’a anlattı:

1-Her yerde birlik

Futbolcular sadece saha içinde değil, özellikle de saha dışında kulübe yakışır davranmalı. Saha içinde olduğu gibi saha dışında de takım olduklarını, birlik içinde olduklarını herkese göstermeli. Dışarıya güçlü olduklarını yansıtırlarsa rakibin işi daha da zorlaşır.

2-Hep destek

Sadece futbolcular değil, başta teknik heyet, malzemecisinden tutun da tüm kulüp çalışanları bir olmalı. Yönetim ve taraftar ne pahasına olursa olsun, takımı desteklemeli. Her zaman ve her yerde. Bir bütün olduklarını dosta düşmana göstermeli.

3-Yüksek özgüven

Futbolcular birer şampiyon olduklarını, büyük yıldız olduklarını, kendilerine güvenlerinin tam olduğunu sahada kaldıkları süre içinde herkese göstermeli. Unutmamalılar ki onlar Fenerbahçe’nin oyuncuları, yani Türkiye’nin en iyi takımın en iyi oyuncuları.

‘Fenerbahçe zirveyi kaptırmaz’

Joachim Löw, İsmail Kartal’ı ziyaretinin ardından ligdeki şampiyonluk yarışıyla ilgili konuştu. Alman teknik adam, “Bana göre bu saatten sonra Fenerbahçe şampiyonluğu kimseye kaptırmamalı. 7 hafta kaldı ve ipler Fenerbahçe’nin elinde. Böylesine büyük bir camia bu avantajdan sonra kesinlikle zirveyi kaybetmemeli. O yüzden ben, İsmail Kartal ve öğrencilerine inanıyorum. Fenerbahçe şampiyon olur, olmalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ