MENÜ

Fenerbahçe, Özgür Yankaya'yla başarılı!

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın sert şekilde eleştirdiği Özgür Yankaya'nın Sarı Lacivertli takımın maçlarındaki istatistikleri Kanarya'nın lehine gözüküyor.

Fenerbahçe, Özgür Yankaya'yla başarılı!

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, dün basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Akhisar Belediyespor maçını yöneten hakem Özgür Yankaya'nın kararlarında adaletli davranmadığını belirterek, bir daha Fenerbahçe maçlarına atanmamasını istedi. Yıldırım, aksi takdirde Yankaya'nın taraftar baskısı nedeniyle stattan çıkamayacağını öne sürdü.

Ancak Fenerbahçe'nin Özgür Yankaya tarafından yönetilen maçlarının tamamıma baktığımızda Yıldırım'ın bu tepkisinin çok da yerinde olmadığını görüyoruz. Sarı Lacivertliler, 37 yaşındaki hakemin yönetiminde çıktığı 10 lig maçının yalnızca birinde mağlup olurken, bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Kupada ise 3 karşılaşmadan tek galibiyet çıkarabilmesine karşın bu maçlarda ağırlıklı olarak yedek kalan futbolculara şans verilmişti.

Aleyhte kırmızı kart veya penaltı yok

Özgür Yankaya'nın Fenerbahçe karnesine bakıldığında dikkat çeken bir diğer nokta da, Fenerbahçe aleyhine hiçbir kırmızı kart veya penaltı kararının verilmemiş olması. Buna karşılık Kanarya, 13 karşılaşmada toplam 3 defa penaltı golü attı ve rakiplerine de 2 kez kırmızı kart gösterildi. Ayrıca Fenerbahçeli futbolcular 29'a 43'lük oranla rakibine nazaran daha az kez sarı kartla cezalandırıldı.

Editör yorumu:

Geçtiğimiz sezon ligin 21. haftası itibarıyla 32 gole ulaşmış Sow, Emenike, Webo, Kuyt dörtlüsünün, bu yıl yalnızca 23 golde kaldığı bir ortamda tartışılacak son konu hakemdir. Fenerbahçe Kulübü; hakemlere, rakip takım yöneticilerine, federasyon yetkililerine, basına, hatta ve hatta kendi taraftarına nasıl hareket edeceğini öğretmek yerine, "forvetlerin boş kaleye gol atmasını sağlamak" gibi kendi iç işlerine öncelik vermelidir. Herkesin sizin üstünüze doğru geldiğini iddia ediyorsanız, belki de ters yönde giden sizsinizdir...

Batuhan Özdemir- twitter.com/batuhan_ozdemr

Haberin Devamı
YORUM YAZ