MENÜ

Oh be! Gündüz maçı!

TFF'nin, büyük takımları gündüz saatinde oynatma projesi, ilk sınavından başarıyla geçti. Beşiktaş'ın, Mersin'le oynadığı mücadelede Osmanlı Stadı'nın tribünlerinin tamamına yakını doldu. Kazanan Türk futbolu oldu.

Oh be! Gündüz maçı!

Stadının yapımının sürmesi sebebiyle iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu’nu, Ankara’da bulunan Osmanlı Stadı’nda konuk etti. Ancak atmosfer, İnönü Stadı’nın aratmadı. Bir de üzerine karşılaşma, gündüz saatinde ve pazar günü oynanınca, ortaya harika bir görüntü çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezonun ikinci bölümünde 4 büyüklerin bazı maçlarını, gündüz vakti oynatacağını belirtmişti. İşte bu doğrultuda ilk sahne alan takım, Beşiktaş oldu. Saat 16.00’da oynanan karşılaşmaya taraftarlar, büyük ilgi gösterdi. 20 bin kişilik Osmanlı tribünlerinin tamamına yakını dolarken, harika bir stat atmosferi içinde taraftarlar, muhteşem bir mücadelenin oynanmasına da katkıda bulundu. Başkent’te takımlarını yanlız bırakmayan Siyah-Beyazlı futbolseverler, 90 dakika boyunca oyunculara büyük destek verirken, tezahüratlarıyla da bir an olsun susmadılar.

Şimdi sıra Olimpiyat’ta

Daha önce Beşiktaş, Osmanlı Stadı’nda, Sivasspor’u 3-2’lik skorla mağlup etmişti. Yine Başkent’ten, ev sahibi olarak 3 puanla ayrılan Kara Kartal’ı taraftarları da, alkışlarla İstanbul’a uğradı. TFF’nin gündüz uygulaması ilk sınavından başarıyla geçerken, Beşiktaş’ın bir başka gündüz karşılaşması, 15 Şubat’ta, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Bursaspor’la olacak. Özellikle ulaşımı ve hava koşulları sebebiyle pek tercih edilmeyen Olimpiyat’ın, akşam maçlarının aksine, bu kez çok daha kalabalık bir seyirci topluluğuna ev sahipliği yapması bekleniyor.

İzlenimler

Gündüz gözü

Her türlü ulaşım ve diğer imkanların olduğu İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerde maçların tamamına yakını gündüz oynanıyor. Dün Ankara’da olduğu gibi, doğru dürüst yolu bile
olmayan statlarda gece maçları oynatmak resmen eziyet. Beşiktaş ile Mersin maçında ortam mükemmeldi. Sporseverler, ‘gündüz gözü’ ile yollara düşüp rahat maç izlediler. Fazla soğuk
yemeden erkenden evlerine döndüler. Bu durumdan teknik adam ile futbolcular da son derece memnun kaldılar. Federasyona burada düşen görev, Avrupa’daki gibi maçları gündüze çekmek olmalı!..

Orhan Yıldırım

*************************

İnönü Stadı gibiydi

Osmanlı Stadı, dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Lig maçından farklı olarak şampiyonluk mücadelesi gibi bir hava yaşandı. Tribünler, tıklım tıklımdı. Genci, yaşlısı, erkeği, kadını herkes, tribüne koşmuştu. Uzun zamandan beri seyirciye hasret kalan futbol, yerini bu kez ambiansı yüksek seyirci topluluğuna bıraktı. Osmanlı Stadı, tıpkı İnönü’yü anımsattı. Bunda, maçın erken saatte oynatılmasının payı çok büyüktü. Tribünleri dolduran binlerce taraftar, takımın galip gelmesiyle birlikte coşkulu bir biçimde stattan ayrıldı.

Saycan Sayım

Haberin Devamı
YORUM YAZ