MENÜ

Trabzonspor-Çaykur Rizespor

3 maçtır galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Rizespor önünde çıkış arıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kazandığı haftada Bordo-Mavililer, 3 puanı kapıp zirve iddialarını sürdürmek istiyor.

Trabzonspor-Çaykur Rizespor

Beşiktaş ve Legia Varşova yenilgilerinden sonra küçük çaplı bir düşüş yaşayan Trabzonsporlu futbolcular, bu kriz yönetimini iyi değerlendirip Çaykur Rize’yi mağlup ederek, taraftarların gönlünü tekrar almak istiyor. Son 3 resmi maçında galibiyet alamayan Trabzonspor, bugün Avni Aker’de ağırlayacağı Rizespor karşısında moral arayacak. Ersun Yanal’ın teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından çok iyi bir çıkış yakalayan Karadeniz ekibi, oynadığı Galatasaray, Metalist Kharkiv ve Gençlerbirliği’ni farklı skorlarla yendikten sonra her kulvarda tekrar iddialı bir konuma gelmişti.

Yeni bir başlangıç

Ersun Yanal ve futbolcuları, Rizespor karşısında yeni bir galibiyet serisinin ilk ayağını oluşturmak istiyor. Deneyimli teknik adamın, Yeşil-Mavililer karşısında sakatlıkları bulunan Waris, Papadopoulos ve Yusuf’a görev vermesi beklenmiyor. Sarı kart cezalısı Musa Nizam da maç kadrosunda olmayacak. Musa’nın yerine sol kanatta İshak Doğan’ı oynatmayı planlayan Ersun Yanal’ın Belkalem&Medjani ikilisine yine savunmanın göbeğinde görev vereceği öğrenildi.

Yusuf’un durumu belli değil

Legia Varşova maçında forma giyemeyen Majeed Waris ve Avraam Papadopoulos’un sakatlıkları tam anlamıyla geçmedi. Ersun Yanal, Karadeniz derbisinde bu iki yabancı oyuncusunu maç kadrosuna
almayacak. Musa Nizam’ın ise sarı kart cezası bulunuyor. Yusuf Erdoğan’ın durumu ise karşılaşma saatinde netlik kazanacak.

Savunmada eksik çok

Mehmet Özdilek’in Çaykur Rize’de vazgeçilmezleri olan Oboabona ve Viera bugün sakatlıkları nedeniyle arkadaşlarını yalnız bırakacak. Defansta forma giyen her iki futbolcu da Trabzonspor’a karşı forma
giyemeyecek. Yeşil-Mavililer’in yeni hocası Hikmet Karaman’ın defansta Giray ve Orhan’a forma vermesi bekleniyor.

Muhtemel 11'ler;

TRABZONSPOR: Fatih, Bosingwa, Belkalem, Medjani, İshak, Soner, Sefa, Özer, Mehmet, Constant, Cardozo

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Giray, Orhan, Ali Adnan, Kıvanç, Sylverste, Murat, Engin, Ümit, Kweuke

STAT: Avni Aker

SAAT: 20.00

YAYIN: LİG TV

HAKEM: M.Kamil Abitoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ