MENÜ

Kasımpaşa 1-0 Eskişehirspor

Evinde yenilgisi olmayan Kasımpaşa, deplasmanda kazanamayan Es Es'le kapıştı. Şota'nın öğrencileri, Castro'yla 29'da skoru buldu, Bursa hezimetini unutturdu. Andaç'la iki net fırsatı harcayan Es Es ise kâbustan bir türlü kurtulamadı.

Kasımpaşa 1-0 Eskişehirspor

Geride kalan 12 maçın 9’unda ilk golü yiyen taraftı Kasımpaşa. İlk yarım saatte gol sevinci yoktu bu nedenle Lacivert-Beyazlılar’ın. Düne kadar 206 ile Süper Lig’in en şutör takımı unvanına sahip olan İstanbul ekibi, Eskişehir’e karşı da bu özelliğini en iyi şekilde kullandı. 5-1 yenildiği Bursa’ya bile istatistiklerde ezilmeyen Şota’nın takımı; 10’da Babel, 17’de Tunay, 22’de de Halil’le pozisyona girdi, Boffin’i geçemedi. 29’da sahneye çıkan Castro, yarım saat kâbusuna son verdi, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi. Tunay’ın klas asisti de en az Portekizli’nin vuruşu kadar güzeldi. Hürriyet ve Lawal’la Paşa’nın pas trafiğini durdurmak isteyen Ertuğrul Sağlam, bunu pek başaramadı, Mori ileride çok yalnız kaldı. 38’de Erkan’ın enfes ortasına Andaç heyecandan vuramadı. Kırmızı-Siyahlılar, koca 45’te başka pozisyon bulamadı.

Sağlam ne yapsın!

İkinci yarıda Serdar Özkan hamlesi Es-Es’i biraz daha hareketlendirdi, ancak genç Andaç el freni gibiydi. 70’te Erkan bir kez daha ‘al da at’ dedi. 20 yaşındaki forvet topu tribüne hediye etti. İki tane yüzde yüz kaçırırsan, evinde bileği bükülmeyen Kasımpaşa’yı deviremezsin. Sissoko, Akaminko ve Diego gibi bankoların sakatlığında Ertuğrul hocanın işi kolay değildi zaten. Ama yönetimin, şakası olmayan bu sezonda mutlaka ama mutlaka takımı takviye etmesi gerek. Balıkesir dışında kimseye, ‘niye düştün’ diye sorulmaz çünkü bu ligde.

Maçın adamı: İlhan Eker

İlhan, Kasımpaşa adına sahanın en etkili ismiydi. Eskişehir’in hızlı hücum silahlarına fırsat vermedi.

Kırılma anı: Dakika 70

Andaç’ın kaçırdığı fırsat maçın en önemli anlarından biriydi. Kırmızı-Siyahlılar, bir daha pozisyona giremedi.

100:
Kasımpaşa için dün tarihi bir geceydi. Lacivert-Beyazlılar, Süper Lig’deki 100. galibiyetini almış oldu.

90+Ömer Necati Albayrak


Fotoğraf: Saycan Sayım

MAÇ İSTATİSTİKLERİ

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ