MENÜ

Avrupa'da bir numara: Hakan Çalhanoğlu

Serbest vuruşlardaki ustalığıyla tanınan Bayer Leverkusen'in milli yıldızı Hakan Çalhanoğlu, yakaladığı istatistikle Avrupa'nın bir numarası haline geldi.

Avrupa'da bir numara: Hakan Çalhanoğlu

Futbol yaşantısını Almanya Bundesliga'nın iddialı ekibi Bayer Leverkusen'de sürdüren Hakan Çalhanoğlu, önemli bir başarıya imza attı.

7'si serbest vuruştan

Sezonun 13. haftasında sahasında ağırladığı Köln'ü 5-1'lik skorla yıkan Kırmızı-Siyahlılar'ın galibiyetine 61. dakikada ağları havalandırdığı golle katkı sağlayan milli orta saha oyuncusu, son iki sezonda ceza sahası dışından attığı gol sayısını 10'a yükseltti. Böylece 20 yaşındaki Hakan, bu alanda Avrupa'nın en büyük 5 ligi (İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1) dikkate alındığında son iki sezonda ceza alanı dışından en çok gol kaydeden isim olarak kayıtlara geçmeyi başardı. Hakan Çalhanoğlu, bu 10 golün 7'sini ise serbest vuruştan ağlara yolladı.


Hakan Çalhanoğlu, Köln zaferinin ardından tribünlere çıkarak galibiyet sevincini taraftarlarla paylaştı.

Yarısı Leverkusen formasıyla

Yaz döneminde Hamburg'la yollarını ayırıp Bayer Leverkusen'e imza atan milli yıldız, bu sezon tüm organizasyonlarda ceza alanı dışından attığı gol sayısını 5'e çıkardı, bu alanda Bundesliga'da zirveye yerleşti.

Art arda 2. zafer

Öte yandan Köln'ü 5-1 mağlup ederek ligde peş peşe ikinci zaferini elde edip 23 puana yükselen Roger Schmidt'in ekibinin diğer gollerini ise 26 ve 90'da Karim Bellarabi, 79 ile 89'da Josip Drmic attı. Rakibin tek golü ise 4'te Mathias Lehmann'dan geldi.

GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


LEVERKUSEN-KÖLN MAÇI İSTATİSTİKLERİ

ALMANYA BUNDESLIGA PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ