MENÜ

Anderlecht 2-0 Galatasaray

Galatasaray son darbeyi Şampiyonlar Ligi'nde yedi... Sarı-Kırmızılılar, Anderlecht'e yenildi, bırakın Devler Ligi'ni Avrupa Ligi şansını bile tüketti. Fatura belli ki Prandelli'ye kesilecek ama camianın iç kaosu ve yıldızların küskün futbolu sürdüğü sürece İtalyan'ın gidişi Aslan'a ilaç olur mu, bu koskoca bir soru işareti...

Anderlecht 2-0 Galatasaray

Şampiyonlar Ligi’nde son derece zorlu bir maçta Anderlecht’e konuk olan Galatasaray, Belçika’ya oldukça sıkıntılı geldi. Trabzonspor karşısında alınan ağır yenilgini ardından Abdurrahim Albayrak’ın, Prandelli hakkında yaptığı açıklamalar, krizin boyutunu gözler önüne sermişti. Böylesi hayati bir maç öncesi yapılan bu açıklanmanın, takıma büyük zarar verdiği, alınan 2-0’lık yenilgi ile bir kez daha görüldü.

Kontrol Anderlecht'teydi

Zorlu 90 dakika oldukça hızlı başladı. Anderlecht, her iki kanadı etkili kullanırken orta alanı süratli geçti. Ev sahibi takım orta alanda başlattığı presle temsilcimizi hataya zorlarken oyununun kontrolünü elinde tutu. Galatasaray ise pas yapmakta zorlanırken oyunu kendi yarı alanında kabul etti. 28. dakikada Tielemans, ceza sahasının sol çaprazında kullandığı serbest vuruşta direkt kaleyi düşündü.
Muslera, son anda topu köşeden çıkarttı. 33’te ise Sneijder’ın ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruş kalecinin bakışları arasında az farkla yandan auta gitti. Bundan bir dakika sonra ise Anderlecht, hızlı çıktı ve savunmamızı hazırlıksız yakaladı. Topla buluşan Defour, vuruşunu yaptı. Top, iki direğe de çarptıktan sonra Muslera’da kaldı. Temsilcimiz, bu pozisyonda çok şanslıydı. Fakat 44. dakikada o kadar şanslı değildik. Melo’nun uzaklaştırmak istediği top, rakip oyuncuda kaldı. Sol taraftan yapılan ortaya dokunan Mbemba, topu ağlarımıza gönderdi: 1-0. İlk yarı boyunca rakibi karşısında etkisiz kalan Galatasaray, soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

Aslan’ın gücü yetmedi

Galatasaray, ikinci yarıya ilk 45 dakikaya oranla daha iyi başladı. Oyunu daha fazla ilerde oynamaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, top kontrolünü elinde tuttu. Fakat buna rağmen bir türlü organize atak geliştiremedi. Orta alanda Hamit’in pas hataları ve Burak’ın sık sık ofsayta kalması Aslan’ın gol bulmasını engelledi. Selçuk’la ve Hamit’le uzaktan şutlarla gole yaklaşan Cim Bom’da Prandelli, 75. dakikada Bruma-Umut değişikliğine gitti. Aynı dakikada Burak ceza sahası çaprazından savunmaya rağmen vurdu top üst direğe çarparak auta gitti. 83. dakikada ise Selçuk'un, itiraz nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp oyun dışı kalması Cim-Bom için son nokta oldu. 85. dakikada serbest vuruştan gelen topu Muslera, ceza sahası içerisine tokatladı. Chedjou’ya rağmen topa dokunan Mbemba farkı 2’ye çıkarttı. Galatasaray, ikinci yarıda futbol adına daha olumlu şeyler yapsa da sonucu değiştirmeyi başaramadı. Belçika’da rakibine 2-0 mağlup olan Galatasaray, 1 puanda kalarak grubu sonuncu tamamlamayı garantiledi ve Avrupa defterini kapattı.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ