MENÜ

Satranç Federasyonu'ndan skandal logo

Satranç Federasyonu'nun logoda yaptığı değişiklik camiayı rahatsız etti. Yeni logoya yönelik eleştiriler var.

Satranç Federasyonu'ndan skandal logo

Satranç Federasyonu'nun yeni logosu satranç dünyasını rahatsız etti. Gülkız Tulay başkanlığındaki Türkiye Satranç Federasyonu'nun ani bir kararla eski logoyu değiştirip, yeni logo ile uluslararası yarışmalarda boy göstermesine camiadan büyük tepkiler geldi. Önceleri Türkiye'de bir avuç elitin yaptığı faaliyet olarak değerlendirilen, 2000 yılından itibaren yurt çapında büyük ivme kazanan, 1996 yılından itibaren okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlanması ile lisanslı sporcu sayısında büyük patlama yaşanan satrançta, bu değişikliğin yarışma açılmadan ve kamuoyuna sorulmadan gerçekleştirilmesi camiayı ikiye böldü.

Bayrak deforme edildi

Türk Bayrağının zemin seçilerek deforme edildiği logoda özellikle satranç federasyonunun kuruluş yılı olan 1991 senesi yazılmayıp, sanki Türkiye Satranç Federasyonu yeni kurulmuş gibi bir hava verilmesi eleştiri konusu oldu. Satranç Dünyası, hatalar zincirinin bununla da sınırlı kalmadığını, logoda kullanılan Türk Bayrağı'na arka planda yer verildiğini ve 90 derece döndürülerek ay-yıldız kısmının yukarıya bakmasının sağlandığını dile getiriyor.

Federasyon sitesinde eski logo

Uzmanlar ise Türk Bayrağı'na arka planda yer verilerek deforme edilmesinin, önüne kale konularak fon yapılmasının 2893 sayılı Bayrak Kanunu'nun 7 maddesine aykırı olduğunun altını çiziyor. Öte yandan camiadan gelebilecek tepkileri gözönünde bulunduran Satranç Federasyonu'nun uluslararası yarışmalara yeni logo ile katılması, resmi sitede ise eski logonun kullanılmasıyla ilgili de herhangi bir açıklama yapılmadı.

İşte o logo:

Haberin Devamı
YORUM YAZ