MENÜ

‘#birsebebivar' diyorsan İstanbul Maratonu'na

Kıtalararası düzenlenen ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu'nun tanıtımı, ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Pazar günkü yarış 'Bir sebebi var' sloganıyla koşulacak.

‘#birsebebivar' diyorsan İstanbul Maratonu'na

Dünyada ‘altın’ kategorisinde koşulan yarışlar arasında yer 36. Vodafone İstanbul Maratonu için geri sayıma geçildi. Pazar günkü yarış öncesinde, organizasyonun tanıtım toplantısı dün Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya İstanbul BŞB. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un yanı sıra Hülya Avşar, Burcu Esmersoy, Fettah Can, Ece Vahapoğlu ve BKM oyuncularından Ersin Korkut, Ayça Erturan ve Bülent Emrah Parlak gibi ünlü isimler katıldı.

Türk maratonculara milli olma müjdesi

Halk yürüşüne katılanların sayısının 150 bini bulduğunu söyleyen Başkan Vekili Gümüşdağ, “Koşucu olamıyorsanız, koşuculara destek vermeniz çok önemli. Dünyanın 5 önemli maratonundan farkımız yok. Bu maratonu Avrupa’daki örneklerinden daha iyiye taşımak istiyoruz” dedi. Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bu yıl 2 saat 35 dakika altında koşan erkek maratonculara ve 2 saat 45 dakika altında koşan bayan maratoncuların tamamının milli takım sporcusu statüsü alacağını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ