MENÜ

Yunus Altun: Ayite'siz zor!

Alanyaspor'un Denizli karşısındaki performansını PTT 1. Lig'de defalarca şampiyonluk yaşayan Yunus Altun değerlendirdi:

Yunus Altun: Ayite'siz zor!

"Mehmet hoca öyle bir ekip yapmış ki; bütün futbolcular sahada 90 dakika var güçleriyle mücadele ediyorlar. Komple oynuyorlar, iyi savunuyorlar ama girdikleri ve yararlanamadıkları pozisyonlar gösteriyor ki Ayite bu takım için gerçekten çok önemli

Alanyaspor, Denizli karşısında bu sezon ilk kez geriye düştü. Daha önce hep ilk golü atan takım olan Turuncu-Yeşilliler, beklemedikleri bir şekilde, kornerde yaptıkları yanlış adam paylaşımı nedeniyle 15. dakikada geriye düştüler. Özellikle iç sahada aylar sonra yenilen gol tabii ki takımda bir şok etkisine neden oldu ve bunu bir süre üzerlerinden atamadılar. Efecan'ın yokluğunda forma giyen Burak Kağan istekliydi. Ancak cezalı olan Ayite'nin yerine şans bulan genç Semih tam olarak istenileni veremedi. Ancak yine de sahada ne yaptığını bilerek oynayan taraf Alanyaspor'du. Zaten Mehmet hocanın takımının en büyük özelliği bu. Bir planları var ve sahada bunu uygulamaya çalışıyorlar. Mücadele ediyorlar. Nitekim, geriye düştükleri bir maçta oyundan kopmadılar, yılmadılar ve Timuçin'in enfes golüyle sahadan 1 puanla ayrıldılar.

'Tam kadro olsunlar yeter'

Evet Efecan gibi süratli ve rakip savunmayı yoran bir oyuncuyla birlikte iş bitirici Ayite'nin de olmayışı önemli handikaptı. Ancak takım oyunundan bir dakika olsun ödün vermeyen Akdeniz temsilcisi yakaladıkları pozisyonlarla gösterdiler ki tam kadro olduklarında artık bu ligin önemli unsurlarından biriler.

Yunus Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ