MENÜ

Falcao İngiliz pasaportu alıyor

Manchester United'ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, büyük babasının babası İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde doğması nedeniyle İngiliz pasaportu almak için müracaatta bulundu.

Falcao İngiliz pasaportu alıyor

Falcao 13 yaşındayken babası Bogota'daki İngiliz konsolosluğuna giderek oğlunun İngiliz pasaportu alma hakkının olup olmadığını sormuş fakat çok eskiye dayandığı için kabul edilmemiş.

'İngiliz geçmişimden gurur duyuyorum' diyen Falcao'nun büyük büyük babası 1932 senesinde İngiltere'yi terkederek Güney Amerika'ya yerleşmiş.

13 yaşındayken babası tarafından İngiliz konsolosluğuna götürülen Falcao tek amacının pasaport alarak Avrupa'da oynamak olduğunu anlatan babası reddedildiklerinde Falcao'nun üzüldüğünü kendilerini Bogotaya kadar takip eden Daily Mail Gazetesi'ne anlattı.

Falcao ile aynı durumdaki diğer futbolcular;


Gareth Bale: Anne tarafından annesin annesi İngiliz. Fakat Bale Gallerli.

Tim Cahill: Sydney doğumlu babası İngiliz eski Everton futbolcusu, Avustralya'yı seçti ve 75 defa forma giydi.

Hector Cuper: Cooper isimli İngiliz aileden geliyor. Arjantin milli takımında oynadı Valencia ve İnter'de hocalık yaptı.

George Robledo: Şili'de doğdu. İngiliz annesinin soyadı Oliver. Newcastle ve Barnsley'de 1940 ve 1950 senelerinde oynadı.

Giuseppe Wilson: Eski İtalyan futbolcusu İngiltere'nin Darlington bölgesinde doğdu. Babası İngiliz. 1970'li yıllarda 298 defa Lazio forması giydi.

Edip ADANIR / Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ