MENÜ

Kara Kartal uçuşa hazır

Kupa 2'de C Grubu ikinci maçında bu akşam Tottenham'a konuk olacak Beşiktaş'ta, bütün planlar zafer üzerine yapıldı. White Hart Lane'da; Veli, Sosa, Olcay ve Gökhan'la orta alanı ele geçirmeyi planlayan Bilic, Senegalli yıldız Demba Ba'yla rakibini yıkacak.

Kara Kartal uçuşa hazır

UEFA Avrupa Ligi’nde C Grubu ikinci mücadelesinde bu akşam Tottenham’a konuk olacak Beşiktaş, oyuncusundan teknik adamına 3 puana kilitlendi. Karşılaşma öncesinde Mavi-Beyazlılar’ın İngiltere Premier Lig’de son olarak oynadığı Arsenal maçını izleyen ve Ada’da 4 sezon forma giymiş Demba Ba’nın tavsiyelerini yardımcılarıyla beraber değerlendirerek planını hazırlayan Bilic, tek parolayı zafer olarak belirledi. Oyunu kısa sürede açan ve hızlı kontra ataklarıyla ünlü olan rakibi karşısında orta alandaki hakimiyeti ilk andan itibaren ele almayı düşünen Hırvat teknik adamın; Sosa, Veli, Olcay ve Gökhan’ı bu konuda özel olarak uyardığı bildirildi. Topun kazanılmasının ardından meşin yuvarlağın hücum hattında bulunan Demba Ba’ya ulaştırılmasını isteyen Bilic’in, Senegalli yıldızın özellikle son vuruşlardaki becerisiyle Tottenham’ı yıkmayı tasarladığı ifade edildi.

174. Avrupa maçı

Avrupa Kupaları’nda daha önce 173 maçı çıkan ve bu karşılaşmalardan 66 galibiyet, 32 beraberlik ve 75 mağlubiyet alan Beşiktaş, Tottenham karşısında bu alanda 174. mücadelesine çıkacak. Aynı zamanda eski adı UEFA Kupası olan Avrupa Ligi’nde ise 82. karşılaşmasını oynayacak olan Siyah-Beyazlılar, önceki müsabakalardan; 36 galibiyet, 15 beraberlik ve 30 yenilgiyle ayrılmıştı. Tottenhham’la tarihinde sadece bir kez 19 Ekim 2006’da UEFA grup aşamasında karşılaşan Kara Kartal, rakibine 2-0 kaybetmişti.

Muhtemel ilk 11'ler

Tottenham: Lloris, Dier, Kaboul, Vertonghen, Naughton, Capoue, Bentaleb, Mason, Lennon, Lamela, Adebayor

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, İsmail, Veli, Atiba, Sosa, Gökhan, Olcay, Demba Ba

Saat: 22.05

Stat: White Hart Lane

Hakem: Manuel Grafe

Yayın: Star TV

Haberin Devamı
YORUM YAZ