MENÜ

Olaylı derbinin en güzel adamı Muslera!

Gergin geçen derbinin kahramanı olan Muslera, açıklamalarıyla da gönüllerde taht kurdu: Fenerbahçe taraftarına beni alkışladıkları için teşekkür ederim. Bu, karşılıklı saygının rekabetin önüne geçtiğinin bir sinyali...

Olaylı derbinin en güzel adamı Muslera!

Geliri Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak olan Süper Kupa Finali’nde Fair-Play açısından herkes ümitliydi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son dönemde iyice tırmanan gerginliğin, Soma nedeniyle düşmesi ve dostça bir maç olması bekleniyordu. Ancak öyle olmadı. Önce maçta tribünlerden atılan yabancı maddeler, ardından penaltı atışları sırasında Melo-Volkan gerilimi karşılaşmaya damga vurdu. Yine de derbide sadece kötü olaylar yaşanmadı.

Tüm stat alkışladı

Fernando Muslera, adeta tel tel dökülen Galatasaray’da ayakta kalan tek isim oldu. Yaşanan tüm gerilime rağmen penaltı atışlarında kaleyi devrederken Volkan’la birbirlerine sürekli başarı dilediler. Kupayı Fenerbahçe kazansa da maçın yıldızı seçilen Muslera ödülünü almaya giderken sadece Galatasaraylı taraftarlar değil, tüm stat ve Fenerbahçeli futbolcular da kendisini alkışladı.

‘İyi ki varsın’

Uruguaylı file bekçisi, saha içindeki davranışlarının yanı sıra karşılaşma sonrası Twitter’dan yazdığı mesajla da gönüllerde taht kurdu. Muslera, “Bütün Galatasaray taraftarlarına bana maç boyunca verdikleri destekten ve gönderdikleri tebrik mesajlarından ötürü teşekkür ederim. Aynı zamanda Fenerbahçe taraftarına da beni alkışladıkları için teşekkür ederim. Bu karşılıklı saygının, rekabetin önüne geçtiğinin bir sinyali” ifadelerini kullandı. Performansıyla Sarı- Kırmızılı taraftarlara, “İyi ki varsın” dedirten Muslera, bu mesajıyla da Fair-Play için hâlâ umudu olanlara, “İyi ki varsın” dedirtmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ