MENÜ

Sheffield'in ‘Soma' hassasiyeti

Fenerbahçe'nin yarın hazırlık maçı oynayacağı Sheffield United'da profesyonel yöneticilik yapan ilk Türk Selahattin Baki, kulüp tarihi ve Soma için düzenlenen karşılaşmayla ilgili birçok bilgi verdi.

Sheffield'in ‘Soma' hassasiyeti

Karşılaşmanın oynanacağı Bramell Lane’in dünyanın en eski stadı olduğunu belirten Baki, “Fenerbahçe’yle uzun süredir maç oynamak istiyorduk. Konuşuluyordu ama tarih netleşmemişti. Soma’da yaşanan facianın ardından Sheffield United resmi sitesinden başsağlığı mesajı yayınlanmıştı. Bundan benim de haberim yoktu ve bu durum Aziz Yıldırım’ın da dikkatini çekti. Daha sonra maç için bir kez daha görüştüğümüzde Aziz Yıldırım yoğun programa rağmen hemen tarihi netleştirdi. Taraftarlar da Soma için çok duyarlı. Bu özel karşılaşma öncesi kendi yaptıkları el işi bileklikleri satışa çıkardılar ve gelirlerini kulübe verecekler” ifadelerini kullandı.

‘Büyük isimlerle oynayacağız’


Sheffield United’ın yıldız isimlerinden olan golcü Jose Baxter, Fenerbahçe ile oynayacakları maçla ilgili açıklamalarda bulundu. İngiliz futbolcu, “Çok önemli bir karşılaşma. Fenerbahçe çok üst düzeyde bir takım. Kendimizi test etmemiz için daha iyi bir karşılaşma olamazdı. Biz böyle isimlerle oynamaktan ancak faydalanabiliriz. Büyük isimlere karşı oynayacağız. Kuyt, Meireles, Alves, Diego... Sakatlıklar olmazsa her şey benim elimde. Geleceğim açık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yusuf Dursun - Sedat Hardal

YORUM YAZ