MENÜ

Recep Ankaralı: İyi yönettiğimi Ergin Ataman söyledi

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 7. maçında görev yapmasına Galatasaray Liv Hospital'ın karşı çıktığı hakem Recep Ankaralı, açıklamalarda bulundu. Ankaralı, "KAriyerim ortada. Tartışmanın zamanlamasına anlam veremiyorum" dedi.

Recep Ankaralı: İyi yönettiğimi Ergin Ataman söyledi

Basketbolda şampiyon bugün belli olacak. 3-3'e gelen serinin son maçı, bugün Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanacak. Ancak Galatasaray Liv Hospital, serinin 5. maçında yaşanan olaylardan ötürü Fenerbahçe Ülker'e salon kapatma cezasının verilmesi gerektiğini öne sürerek maça çıkmayacağını açıkladı. Sarı-Kırmızılılar ayrıca, maça atanan hakem Recep Ankaralı'dan da rahatsız olduklarını birçok kez dile getirdi.

Haberin Devamı

Hakem Recep Ankaralı, kendisi hakkında art arda yapılan açıklamalar üzerine Hürriyet'e konuştu. Tüm gözlerin çevrildiği tecrübeli hakem, “Yaşanan olayların dışındayım ve tartışmaların zamanlamasına anlam veremiyorum” dedi.Galatasaray cephesinin en büyük itirazı olan kendi yönettiği final serisinin Ülker Arena’da oynanan ikinci maçını sorduğumuz Ankaralı, “O maçla ilgili Ergin Ataman da açıkladı...Ataman faul olduğunu düşündüğü pozisyona kadar derbiyi iyi yönettiğimizi kendi söyledi. Hakem üçlüsü olarak iyi yönettik. Bize görev verilir, maçı yönetiriz. Bizim için her şey soyunma odasında biter. Sonraki maça konsantre oluruz” diye konuştu.

'Kariyerim ortada'

Hakemlik kariyerini herkesin bildiğini söyleyen Recep Ankaralı, “İki Dünya Şampiyonası, iki Avrupa Şampiyonası’nda görev yaptım. 3 Euroleague Final Four’u, 1 Euroleague finali, 1 Eurocup finali, 2 Koraç Kupası finalini yönettim. Ronchetti Kupası finali, 2012 Olimpiyatları’ndaki ABD-Arjantin yarı finalinde vardım. Bir hakemin yöneteceği en üst düzey müsabaka olan kıtalar arası şampiyonluk maçını da eylül ayında Brezilya’da yöneteceğim” ifadesini kullandı.

Ankaralı'nın son 3 sezonda yönettiği derbiler

Haberin Devamı

09.06.2011

- G.Saray-F.Bahçe: 97-93
(Play off final)

17.06.2011
- G.Saray-F.Bahçe: 88-91
(Play off final 5. Maçı)

30.12.2011
- F.Bahçe Ülker-G.Saray: 80-79
(Lig)

05.06.2014
- F.Bahçe-G.Saray: 74-73
(Play off final)

YORUM YAZ