MENÜ

20 bin kadın ve çocuk taraftar aranıyor!

PFDK Samsunspor'a eşi görülmemiş bir ceza verdi. Pazar günü Süper Lig'e yükselen 3. takımı belirleyecek dev finalde Mersinliler tribünde kendilerine ayrılan yeri dolduracak, Samsun'u ise yalnızca kadın ve çocuklar destekleyecek! Karadeniz ekibi bu duruma öfkelendi, ancak bir yandan da stadı doldurmak için harekete geçti.

20 bin kadın ve çocuk taraftar aranıyor!

Ankaraspor’u geçip İstabul biletini cebine koyan Samsunspor, PFDK’dan gelen kötü haberle üzülmüştü. Kadıköy’deki finalin Samsunsporlu taraftarlara ait olan kısmında yalnızca kadın ve çocukların tribündeki yer alacak olmasına tepki gösteren Karadeniz ekibi, Tahkim’e başvurusunu yapmıştı. Toplanan kurul, dün kararını verdi. Final için tüm hazırlıklarını yapan ve müjdeli haberi bekleyen Kırmızı-Beyazlılar kelimenin tam anlamıyla yıkıldı. Federasyon, cezayı aynen onadı. Buna göre Süper Lig’e çıkacak 3. takımın belirleneceği Kadıköy’deki randevuda görülmemiş bir olay yaşanacak. Mersin İdmanyurdu taraftarları kendilerine ayrılan tribünü dolduracak. Samsunspor’u yalnızca kadın ve çocuklar destekleyecek.

Derneklere çağrı!

Ancak asıl merak uyandıran konu Samsunlular kendileri için ayrılan tribünü nasıl dolduracak! Kırmızı-Beyazlı kulüp bu konuda şimdiden düğmeye bastı. İstanbul’daki dernekleri harekete geçirmeyi planlayan Karadeniz ekibi, Samsun’dan da maça gitmek isteyen kadın ve çocuklar için özel otobüsler tahsis edecek. Ancak yine de Kadıköy’deki sayının 5 bini bulması zor görünüyor.

Yarısı bedava yarısı parayla

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Samsun’a ayrılan bölüm ücretsiz oldu. Mersin İdmanyurdu’na ait olacak bölümün biletler ise 10 ve 20 liradan satışa sunuldu. Samsunspor cephesi alınan bu karara son derece tepkili. Başkan Emin Kar sert konuştu. “Bu durum dünyada görülmemiş bir şey” diyen Kar, “Hayretler içindeyiz. Maçımızı izlemek isteyen taraftarlarımız Mersin tarafına girecek. Buna nasıl önlem alınacak, nasıl engel olunacak! Samsunspor Kulübü olarak sorumluluğun dışına çıkıyoruz. Bunu, cezayı verenlere bırakıyorum. Haremlik selamlık mı var!” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ