MENÜ

Yardıma ceza verdiler

Siyah-Beyazlılar, derbide Van için 'Tüm atkılar sahaya' sloganıyla kampanya düzenlemişti. Ama PFDK, sahaya yabancı madde atıldığı gerekçesiyle 20 bin TL ceza kesti.

Yardıma ceza verdiler

Van’da yaşanan deprem sonrasında tüm Türkiye gibi spor camiası da ayağa kalkmıştı. Siyah-Beyazlı futbolseverler de depremzedelere yardım amacıyla, Fenerbahçe derbisinde ‘Tüm atkılar sahaya’ sloganıyla biraraya gelmişti. 2-2 biten zorlu mücadelenin son dakikalarında Beşiktaşlı taraftarlar boynundaki atkıları sahaya atmış ve daha sonra bu atkılar Beşiktaş Belediyesi’nin yardım tırıyla toplanıp, depremzedelere gönderilmişti. Taraflı-tarafsız herkesçe destek gören bu davranış, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından farklı yorumlandı. Sahaya yabancı madde atıldığı gerekçesiyle Kartal’a 20 bin TL ceza kesildi. Bunun yanı sıra hem basın toplantısına 2. futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı 10 bin TL ve aynı müsabakada yine taraftarların sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürattan ötürü Beşiktaş’a 60 bin TL fatura geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye de 90 bin...

PFDK, derbi sonrası sadece Beşiktaş’a değil, Fenerbahçe’ye de ceza kesti. Sarı-Lacivertliler, taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürattan ötürü 30 bin, yine seyircilerinden kaynaklanan saha olayları nedeniyle
60 bin TL ceza ödeyecek.

YORUM YAZ