MENÜ

İspanya'da yarış kızışıyor...

İspanya La Liga'da 27. haftanın maçları tamamlandı.

İspanya'da yarış kızışıyor...

Lider Real Madrid, evinde Sporting Gijon’u 3-1 devirerek averajla liderliğini sürdürdü.

Madrid’deki Santiago Bernabeu stadından 75 bin kişinin izlediği maçta ilk yarı golsüz sonuçlandı. Sporting Gijon, 53. dakikada David Barral’ın golüyle 1-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Real Madrid 55. dakikada Rafael Van Der Vaart’ın, 57 dakikada Xabi Alonso’nun golleriyle 2-1 öne geçti. Real Madrid, 68. dakikada Arjantinli golcü Gonzalo Higuain’in attığı golle maçı 3-1 kazandı.

Real Madrid’de Brezilyalı Kaka ve Fransız Karim Benzema forma giymedi.

Real Madrid bu sonuçla puanını 68’e çıkararak 2 hafta önce ele geçirdiği liderliği averajla sürdürdü. Real Madrid’in averajı artı 52, Barcelona’nın ise artı 50.

BARCELONA
Önceki hafta Almeria’ya puan kaybederek averajla 2. sıraya inen Barcelona, Real Zaragoza deplasmanında 4-2 galip gelerek haftayı kayıpsız kapattı.

Zaragoza’nın La Romereda stadında yaklaşık 30 bin kişinin izlediği maçta, Barça’nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi geçen haftaki Valencia maçındaki gibi 3 gol atarak "hat-trick" yaptı.

Barcelona maçın 5. dakikasında Messi’nin kafa golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı. Messi 66 ve 78. dakikalarda 2 gol daha atarak skoru 3-0’e getirdi. Uzun toplarla gol arayan Real Zaragoza 2. yarıda oyuna giren Colunga’nın 85 ve 89. dakikalarda attığı gollerle skoru 3-2’ye getirdi ve puan için umutlandı.
90 1. dakikada Messi’nin ceza sahasında 4 çalım atmasının ardından Contini tarafından düşürülmesiyle kazandığı penaltıyı İbrahimoviç gole çevirdi ve Barcelona maçı 4-2 kazandı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, maçın ardından Messi için, "O, futbol tarihindeki en iyi oyuncu" dedi. Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola da, "Messi’yi tanımlamak için sıfatların yetersiz kaldığını" söyledi.
Messi, attığı gollerde takımın büyük katkısı olduğunu belirterek, "2. gol attığım en iyi gol müydü bilemiyorum, çok hızlı oldu. Gollerde takımın katkısı çok büyük. Ben attığım için şanslıyım" dedi.

La Liga’da 3. sıradaki Valencia evinde Almeria’yı 2-0’la geçti ve yerini korudu.

Ligde 4. sıra ise el değiştirdi. Sevilla’nın deplasmanda Espanyol’a 2-0 yenildiği haftada, Real Mallorca, evinde Atletico Madrid’i 4-1 yenerek 4. sıraya yerleşti.

La Liga’yı ilk 3 sırada tamamlayan takımlar doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. Ligi 4. sırada bitiren takım da Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak.

GOL KRALLIĞILa Liga’da 26. haftanın ardından gol krallığı yarışında bu hafta 3 gol atan ve gol sayısını 25’e çıkaran Arjantinli Messi (Barcelona), ilk sırada bulunuyor.

2. sırada bu hafta 1 gol atan ve 20 gole ulaşan Arjantinli Gonzalo Higuain (Real Madrid) bulunuyor.

3. sırada 17 golle David Villa (Valencia), 4. sırada 15 golle Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yer alıyor.

5. sırayı 13 golleri bulunan Diego Forlan (Atletico Madrid) ve Zlatan İbrahimoviç Barcelona) paylaşıyor.

Haberin Devamı

YORUM YAZ