MENÜ

Kırmızı fırtına!

Bahreyn'de Ferrari'den Alonso zirvede tarih yazdı, Massa ile birlikte İtalyan ekibine de 'duble' yaşattı. McLaren'den Lewis Hamilton 3., Red Bull'dan Vettel ise 4. oldu.

Kırmızı fırtına!

Formula 1’de 2010 sezonun ilk yarışına ev sahipliği yapan Bahreyn Grand Prix’sine Ferrari damgasını vurdu... 49 turluk yarışı, Ferrari ile ilk yarışına çıkan Fernando Alonso kazandı. Alonso’nun ardından ise 2009’da Macaristan’da geçirdiği ölümcül kaza sonrası F1’e geri dönen Felipe Massa ikinci olarak, İtalyan ekibine 2008’deki Fransa GP’sinden sonra duble sevincini yaşattı. McLaren’den Lewis Hamilton 3., yarışa polede başlayan ve bitime 12 tur kala egzoz arızası yaşayan Red Bull’dan Sebastian Vettel 4. olabildi. Mercedes GP pilotu Nico Rosberg ise 5. sırada yer aldı.

Son şampiyon Button 7.’likte kaldı
Zirvenin sahibi Alonso, Ferrari tarihinde ilk yarışında birincilik kazanan (Mario Andretti, Nigel Mansell ve Kimi Raikkonen) dördüncü pilot olurken, son zaferini 2008’deki Japonya GP’sinde yaşamıştı. 2009’da sadece Belçika’da Kimi Raikkonen’le tek yarış kazanan Ferrari, 5 yarış sonra bu mutluluğu yaşadı. Formula 1’in son şampiyonu Jenson Button, yeni takımı McLaren’le Bahreyn’de 7.’likte kaldı. 1994’ten sonra yeniden pistlere dönen Lotus ile Hispania ve Virgin takımının pilotları ise yarışı tamamlayamadı.

Efsane Schumi altıncı
Formula 1’de 7 Dünya Şampiyonluğu bulunan pistlerin efsane ismi Michael Schumacher, 2010 Bahreyn Grand Prix’sini altıncı sırada tamamladı. Yarışa yedinci sırada başlayan Schumacher, aracının ilk yarış itibariyle henüz çok iyi olmamasına rağmen, başarılı bir mücadele ortaya koydu. 41 yaşındaki pilot 251. mücadelesinin ardından, “Özellikle başlangıç olarak 3 yıl sonra iyi bir sonuç aldığımı düşünüyorum. Aracımızı ileride çok daha güçlü hale getireceğimizi düşünüyorum. Şampiyonluk için savaşacağız, önümüzde çok uzun bir sezon var” dedi.

Haberin Devamı

Sürücüler Klasmanı
Adı Takımı Puan
1.F.Alonso Ferrari 25
2.F.Massa Ferrari 18
3.L.Hamilton McLaren 15
4.S.Vettel Red Bull 12
5.N.Rosberg Mercedes GP 10
6.M.Schumacher Mercedes GP 8

Markalar Klasmanı
Takım Puan
1.Ferrari 43
2.McLaren 21
3.Mercedes 18
4.RedBull 16
5.Force India 2
6.Williams 1

YORUM YAZ