MENÜ

Salon Şampiyonası nerede yapılacak?

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kabul etmezse 2012 Dünya Salon Şampiyonası'nı Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu dışında başka bir salonda yapamayacaklarını söyledi.

Salon Şampiyonası nerede yapılacak?

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Terzi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) İkitelli’de bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı’nın hemen yanında yapmayı planladığı atletizm salonunda, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın düzenleneceğini açıklamasıyla ilgili olarak, bunun kendilerinin isteğine bağlı olmadığını belirterek, "IAAF’a Sinan Erdem’i göstererek, 2012 Dünya Salon Şampiyonası’nı aldık. Başka bir salon kabul edilmezse şampiyona Sinan Erdem’de olacak" dedi.

Dünya Şampiyonası’nı alabilmek için büyük mücadele verdiklerini anlatan Mehmet Terzi, "İlk kez dünya şampiyonası yapacağız. Atletizmde dünya şampiyonası yapmayan ülkeye olimpiyatı da vermiyorlar. Çünkü atletizm olimpiyatların temeli. Bunun için çok çaba sarf ettik. IAAF’a Sinan Erdem’i göstererek, taahhütlerimiz oldu. Seyirci kapasitesi, otellerin ve hava alanının yakınlığı gibi çok detaylı çalışmalarla sunum yaptık ve IAAF 2012’yi bize verdi" diye konuştu.

"GENEL MÜDÜR AKGÜL İYİ ŞEYLER YAPMAK İSTİYOR"
Mehmet Terzi, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün iyi şeyler yapmak istediğini ifade ederek, "Genel müdürümüz, Sinan Erdem’in basketbola göre yapıldığını, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan sonra salon yeniden düzenlendiği zaman çok para harcanacağını söylüyor. Dünya şampiyonası yapıldıktan sonra atletizme pek yararlı olmayacağını düşünüyor. ’Size ödeneğini çıkardım, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yanında hemen salon yapabiliriz, kalıcı olur’ diyor. O mantık da doğru" şeklinde konuştu.

Katar’ın başkenti Doha’da 12-14 Mart’ta yapılacak 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda delegelere yemek vereceklerini ve tekrar sunum yapacaklarını anlatan Terzi, şöyle devam etti: "(Bu salon olmazsa bu şekilde alternatif olabilir mi) diye konuşacağız. Eğer ’olur’ derlerse Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yanındaki salon projesi için ihale yapılacak. ’Biz Sinan Erdem’e verdik, ya o salonda yaparsınız ya çekip alırız’ derlerse, bir organizasyonu alıp yapamamak, olimpiyatlara aday bir ülke için çok büyük sorun olacaktır."

IAAF’ın 2012 Dünya Salon Şampiyonası’nın Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yanında inşa edilecek yeni salonda yapılması teklifini kabul etmemesi durumunda, şampiyonanın Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacağını vurgulayan Mehmet Terzi, "Eğer IAAF kabul etmezse şampiyona Sinan Erdem’de olacak.

Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Valiliğimizin, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, Sinan Erdem’de yapılması konusunda taahhütleri var. Eğer IAAF kabul ederse öbür salon da bizim için iyi. Ben yetişmeyeceğini söyledim. ’2011 Eylül ayında hazır olur’ dediler. 2012 Mart ayına kadar deneme yarışları yapabiliriz" dedi.

"O SALON KAÇ BASKETBOL MAÇINDA DOLACAK"
Mehmet Terzi, Ataköy’deki salonun sadece basketbol için kullanılması halinde amacına ulaşamayacağını ileri sürdü.

Salonun temelinde "Çok amaçlı atletizm salonu" diye yazdığını ifade eden Terzi, "O salon kaç basketbol maçında dolacak. 17 bin kişilik salon işletmesi, ’basketbol salonu’ olarak kalırsa amacına ulaşmaz. Bizim oraya koyacağımız şey portatif olacak. 200 metrelik nizami, dünya şampiyonası yapılacak pist konulacak ve bütün branşların yapılacağı salon olacak. Biz kışın 3-4 ay kullanırız. Ondan sonra salon başka şekillerde kullanılabilir. ’En doğrusu bu’ diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ