MENÜ

Hakemler kongreye hazır

Hakemler için İlk AIBA Dünya Kongresi, AIBA Dünya Şampiyonası başlamadan yarın Milano'da yapılacak.

Hakemler kongreye hazır

Dünyadaki bütün delegeler, AIBA’nın en iyi seviyedeki boksun çalışmasındaki hataları ve tutarsızlıkları yok etmek için son adımını görecekler.

Başkan Wu’nun 2006 sonunda AIBA Başkanı seçilmesinden sonraki ilk sözü AIBA musabakaları aracılığı ile doğruluğu ve daha fazla şeffaflığı kabul ederek bokstaki düzeyi geliştirmekti.

AIBA hakemler Komisyonu Başkanı,Terry Smith’in,AIBA Teknik Kuralları Komisyonu ve aynı zamanda AIBA Medikal Komisyonunun himayesi altında,Hakemlerin Kongresi;yeni bir puanlama sistemini,Hakemlerin Akademisini ve nitelemelere,sınavlara ve onaylara yeni bir yaklaşımı konularını ele alacak.

Kongre,AIBA boks ailesindeki bütün hakemlere,antrenörlere ve takım görevlilerine açık.AIBA Başkanı Dr.Ching-Kuo Wu,”Hakemler için bu ilk Kongreyi yapmamızın nedeni,sporumuzun bir şahsi muhakeme sporu olması” dedi.”Başka bir deyişle,hakemler,boks musabakalarımızın başarısını yada başarısızlığını belirliyor”.

“Geçmişte,çok düzensiklikler yaşadık,musabakalarda farklı hüküm standartları veren farklı sınav standartları dahil.Hakemlerin eğitimini sınavları nitelendirerek standartlaşmamız lazım.
“Bu kongre fikri,Milli Federasyonlarda hakemlikte olan herkesi toplamak ve yeni karar verme metotlarını,yeni puanlama cihazlarını ve kaliteyi nasıl standartlaşmak gerektiğini tartışmak”.

Hakemler Kongresi,AIBA tarihinde ilk kez,resmi bir uluslararası hakemler değerlendirme programını gördü.Bütün AIBA olaylarında görev düzeyini geliştirmek için başlatılan bu olayda; 2009 Milano AIBA Dünya Şampiyonası için 45 hakemin hepsi de bu değerlendirmeye bağlı olarak atandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ