MENÜ

Lider Leverkusen

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde bugün oynanan 4. hafta karşılaşmaları sonunda, FC Schalke 04, sahasında SC Freiburg'a 1-0 yenilirken, Halil Altıntop bu karşılaşmada ikinci yarıda oyuna girdi.

Lider Leverkusen

SCHALKE-FREİBURG: 0-1
Schalke konuk Freiburg karşısında tek golle yıkılarak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.: 0-1. Schalke Veltins Arena'da 61 bin 433 kişinin izlediği karşılaşmada ligin yeri ekibi SC Freiburg Cha'nın 40. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda Rakitic'in yerine Halil Altıntopla başlayan ev sahibi Schalke tüm uğraşmalarına rağmen gol sevincini yaşayamadı ve sahadan tek gollü yenilgiyle ayrıldı.

BAYER LEVERKUSEN - BOCHUM: 2-1
Sahasında Bochum'u 2-1'lik skorla mağlup eden Bayer Leverkusen, 10 puanla zirvedeki yerini korudu. Halil Altıntoplu Schalke ise evinde SC Freiburg'a 1-0 mağlup olarak ağır yara aldı. Frankfurt ile Dortmund ise 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 4. haftasında Bayer Leverkusen derbi maçta Bochum'u 2-1 yenerek liderlik koltuğunu korudu. Kendi seyircisi önünde ağırladığı ligin yeri ekibi SC Freiburg'a tek golle yenilen Felix Magath'ın çalıştırdığı Schalke, şampiyonluk yolunda darbe aldı. Nuri Şahin'in yıldızlaştığı Commerzbank Arena'da ise Eintracht Frankfurt ile Dortmund 1-1 berabere kaldı. Serdar Taşçılı Stuttgart korkulu rüyası Nürnberg engelini bu kezde geçemedi: 0-0

FRANKFURT-DORTMUND: 1-1
Frankfurt kendi seyircisi önünde Dortmund ile 1-1 berabere kaldı. 45 bin kişinin doldurdğu Commerzbank Arena'daki maçın ilk yarısı golsüz berabere kapandı. Sahada başarılı bir oyun gösteren Nuri Şahin 60. dakika sarı kart gördü. 62. dakikada Zidan Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. Frankfurt'un teknik direktörü, Galatasaray'ın eski antrenörü Michael Skibbe, antrenörlüğe başladığı Dortmund karşısında Bundesliga'da antrenör olarak 150. maçına çıktı. Selim Teber'in ilk 11'de başladığı ve 64. dakika yerini Bajramovic'e bıraktığı Frankfurt'ta 69. dakikada Yunanlı golcü Amanatidis beraberliği sağladı: 1-1. Yedekler arasında bulunan Ümit Korkmaz ise forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

STUTTGART-NÜRNBERG: 0-0
Stuttgart evinde Nürnberg ile golsüz berabere kaldı.: 0-0. Her iki takımında vasat bir oyun sergilediği karşılaşmayı izleyen 30 bin kişi gol sevinci yaşayamadı. Stuttgart ile 2011 yılında sona erecek olan sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatan Serdar Taşçı'nın başarılı bir performans gösterdiği Mercedes Benz Arena'da Nürnberg'in genç yıldızı İlkay Gündoğan yedek bekledi. Yıldıray Baştürk ise kadroda yer almadı.

LEVERKUSEN-BOCHUM: 2-1
Bayer Leverkusen sahasında ağırladığı komşusu Bochum engelini zorda olsa geçti: 2-1. 32. dakikada Bochum'un Klimowicz'le buluduğu gole Leverkusen 41. dakikada Friedrich'in kafa golüyle karşılık verdi: 1-1. Bay Arena'da 69. dakikada Kiessling'in golü Leverkusen taraftarlarını sevince boğdu: 2-1.

HANNOVER-HOFFENHEİM: 0-1
Hannover sahasında ağırladığı Hoffenheim'a 1-0 mağlup olarak taraftarlarını üzdü. 38 bin kişinin izlediği Hannover AWD Arena'da Hoffenheim 40. dakikada Eduardo ile 1-0 öne geçti. İkinci yarıda atak bir oyun sergileyen Hannover'e Hoffenheim kalecisi Hildebrandt başarılı kurtarışlarıyla gole geçit vermedi: 0-1.

YORUM YAZ