MENÜ

12 Dev rahat geçti 87-53

Basketbolda Efes Pilsen World Cup 8 Turnuvası'nın beşincilik karşılaşmasında Türkiye, Büyük Britanya'yı 87-53 yendi.

12 Dev rahat geçti 87-53

(A) Milli Takım, bu sonuçla turnuvayı beşinci sırada tamamladı. Karşılaşmaya Ömer Aşık’ın pota altından bulduğu sayılarla etkili başlayan Türkiye, rakibine sayı atma şansı tanımadı ve ilk üç dakikayı 9-0 önde geçti. Bu dakikadan sonra oyundaki skor üstünlüğünü elinde tutan milli takım savunmasında da rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayınca 5. dakikayı da 14-2 önde tamamladı. Periyodun sonlarına doğru Semih’in skorer oyunuyla oyundaki üstünülüğünü sürdüren Türkiye, periyodu 13 sayılık farkla 25-12 önde geçmeyi başardı.

İkinci periyoda Bekir’in üç sayılık basketiyle başlayan milliler, rakibinin uyguladığı alan savunmasına da etkili hücumlar gerçekleştirdi. Türkiye Ersan’ın pota altından ve dış atışlardan bulduğu sayılarla 14. dakikada karşılaşmadaki en büyük farkı (37-15) yakaladı. Forbes ile sayılar bulan ve oyunda tutunmaya çalışan Büyük Britanya karşısında Türkiye, Hidayet’in faul problemi nedeniyle de hücumda sıkıntı yaşamaya başladı. Devrenin sonlarında Ersan ve Oğuz’un sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen milli takım, devreye 45-22’lik skorla önde girdi.

Haberin Devamı

Üçüncü periyoda iki takım da karşılıklı skor üreterek başladı. Hart ve Archibald’ın sayılarına Ersan ve Ömer Onan ile karşılık veren (A) Milli Takım, 25. dakikada karşılaşmadaki üstünlüğünü devam (56-27) ettirdi. İlerleyen dakikalarda savunma dozajını sertleştiren ve ve dış atışlarda yüksek isabet oranıyla oynayan milliler, 26. dakikada farkı 31 sayıya kadar (59-28) çıkardı. Bu dakikadan sonra kontrollü oyununu devam ettiren Türk Milli Takımı, aradaki sayı farkını açarak üçüncü periyodu 66-31 önde tamamladı. Son periyotta alan savunması yaparak Türkiye’nin hızını kesmeye çalışan Büyük Britanya, bu isteğinde başarılı olamadı. Türkiye, Semih’in pota altından Bekir’in de dış atışlardan bulduğu sayılarla 33. dakikayı 73-37 önde geçti. Sinan’ın önderliğinde savunma sertliğini maçın sonuna kadar koruyan Ay-yıldızlılar, hücumda da Bekir ve Sinan ile skor üretmeye devam etti ve karşılaşmayı 87-53 kazandı. Milli Takım’da hafif sakatlıkları bulunan Ender Arslan ve Kerem Tunçeri karşılaşmada yer almadı. Turnuvaya bu akşam Hırvatistan-Letonya ve Makedonya-Almanya arasında oynanacak yarı final maçlarıyla devam edilecek.

YORUM YAZ