MENÜ

'Savaşımız devaö edecek'

Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, izlenecek yol haritasını çizdi.

'Savaşımız devaö edecek'

“Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun sonucunu bekliyoruz. Yeni deliller ve olaylar ortaya çıktı. Bu sebeplere dayanarak yargılamanın yenilenmesini talep edeceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin de, yapılan hatayı telafi edeceğine inanıyorum”

İtirazı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün reddedilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, infaz sürecinin başlamasını beklerken, avukatı Köksal Bayrak çarpıcı açıklamalar yaptı. 3 ay önce adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurularının sonucunu beklediklerini söyleyen Bayraktar, “Aynı zamanda yargılanmanın yenilenmesi talebinin hazırlığı içindeyiz. Bir yolumuz daha bulunuyor. O da yargılamanın yenilenmesi yolu. Böyle bir yol da ceza mahkemesi usulünde var. Yeni deliller ve yeni olaylar ortaya çıkmıştır. Bu sebeplere dayanarak yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacağız. Önümüzdeki günlerde hukuk savaşımız devam edecek” dedi. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun, cezanın infaz durduran bir unsur olup olmadığı yönündeki soruya cevap veren Bayraktar, “Cezanın infazıyla ilgili sayın Cumhuriyet Savcısı’nın vereceği karara bağlı. Erteleyebilir” ifadesini kullandı.

‘Umudum var’

Yargıtay Başsavcılığı’nın tarihsel bir fırsatı kaçırdığının da altını çizen Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı: “Bir ülke düşünün, mahkemeleri tartışıldı, ’olağanüstü yetkili mahkeme olmaz’ denildi. Olağanüstü yetkili mahkemelerin yetkileri ve görevleri normal bir hukuk düzeninin kabul edebileceği bir şey değil. Milyonlarca taraftarı olan kulübün başkanı bir yıl tutuklu kaldı. Bir spor olayında ilk defa biri tutuklu kaldı. Bu bana göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yanlış bir kararıydı. Bir siyasetçi, ’Türkiye’de kumpaslar kuruldu’ dedi. Başka siyasetçi, ’Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri’ni kaldırarak tarihsel görevimizi yapıyoruz’ dedi. Ümidim odur ki, Anayasa Mahkemesi, yapılan bir hatayı böylece telafi edecektir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ