MENÜ

Zaferin adı Elazığ: 1-0

Bordo-Beyazlılar dün çok kritik bir 3 puan aldı. Yılmaz Vural'la kimlik değiştiren Doğu temsilcisi, Cuper'in Ordu'suna şans tanımadı. Sane'nin müthiş golüyle galibiyete ulaşan Sanica Boru Elazığspor tam 23 hafta sonra düşme potasından çıktı.

Zaferin adı  Elazığ: 1-0

Haberin Devamı


Elazığ’ın yaptığı işi görmezden gelmek, küçümsemek, Yılmaz Vural’ın başarısını ‘tesadüf’ sınıfına koymak Bordo-Beyazlılar’a haksızlık olur. Öyle istikrarlı bir çıkış yakaladılar ki rakiplerinin aldığı sonuçları da beklemek zorunda kalmadan kendi göbeklerini kesiyorlar. Bunun sonucunda da bu sezon 3. haftadan sonra ilk kez küme düşme hattının dışına çıkmayı başardılar.

Kulübe etkisi!

Aslında ligin dibinin süper final maçlarından biri olan dünkü 90 dakika konuk Orduspor’un bariz bir üstünlüğü ile başladı. İlk 15 dakikada Cuper’in öğrencileri Elazığspor’u baskı altına alıp oyunu istediği gibi yönlendirdi. Elazığ ise ilk ciddi atağını 20’de Aydın Karabulut ile yakaladı ama bu oyuncunun sert şutu çerçeveyi bulamadı. Aydın’ın atağının dönüşünde bu kez Ordu, Hasan Kabze ile gole yaklaştı, savunma zaafıyla kaptığı topu uzun süre sürdü ve iyi bir final için kaleyi düşündü. İvesa ancak çelebildi, tamamlayacak Ordulu olmadığı için şans değerlendirilemedi. Bu top döndü, bir daha Elazığ atağı gelişti. Aydın, adeta Hasan’a misilleme yaptı, 3 Ordulu’yu peşine taktı, sağ ayağıyla kaleye bıraktı... Tribünler gol diye ayağa kalktı ama sevinçleri yarım kaldı. İlk devrenin aksine Elazığ 2. yarıya Ordu’yu sahasına hapsedecek bir baskıyla girdi. Aydın önderliğinde gelişen ataklarda gol ‘Geliyorum’ dedi ama Ordu bu sinyalleri alamadı.

Aydın yıldızlaştı

61’de maçın adamı Aydın ceza sahası solunda topla buluştu, Sane’yi gördü. Oyuna 2. yarıda giren golcü de gelişine üst düzey bir vuruşla Ordu’yu yıktı. Elazığ kapanmadı, Orduspor ise kontrolsüz hücumların esiri olarak tamamladı 90 dakikayı. Ev sahibinin uzun aradan sonra bu hattan çıkması öyle sanıyorum ki Yılmaz Vural’ın öğrencilerinin ve şehrin özgüvevinin daha da yükseltecektir.

Serhat Demirtaş

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ