MENÜ

Volkan ıslıklanıyorsa...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih 6 Ağustos 2000... Sıfır lira bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer oldu. Henüz 20 yaşındaydı. Rüştü Reçber, Oğuz Dağlaroğlu ve Recep Biler ile birlikte Fenerbahçe kalesini koruyacaktı. İçlerindeki en zayıf halkaydı, çünkü en son O gelmişti ve önünde Milli Takım’ın da vazgeçilmezi Rüştü vardı. İlk günlerinde bırakın kaleyi, kadroya bile giremedi. Tribünlerinden geldiği Fenerbahçe’de, ilk günlerini tribünde geçiriyordu yine. Fakat mutluydu; Çünkü Fenerbahçe O’nun için sadece para kazanacağı profesyonel bir kulüp değil, çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu Sarı-Lacivert bir sevdaydı. Sabır dolu günlerin ardından sıra O’na gelmişti. Kaleye bir geçti, bir daha da kimseye izin vermedi! Tam 464 kez giydi Çubuklu’yu... 84 kez de Ay-Yıldızlı forma altında mücadele etti.

3 Temmuz 2011’i yaşadı. Tam içindeydi büyük kaosun... Fenerbahçe’yi; sonrasında ‘terör örgütü’ ilan edilen FETÖ’nün, o günlerde yarattığı büyük baskı ve kumpasın içinden çıkartan bir avuç Fenerbahçeli’den biriydi. En önde Fenerbahçe taraftarı elbette... Sonrasında ise Ali Koç, Nihat Özdemir, Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu ve O... Büyük savaşta en önde yürüyen isimlerdi. “Fenerbahçe küme düşürülecek” deniyordu. “Amatörde bile olsa Fenerbahçe’de kalacağım” dedi. O günlerde verilen bu büyük mücadele, belki de 15 Temmuz’daki destanın da ilk dizeleriydi.

16 Kasım 2014’ü yaşadı. Büyük haksızlığa uğradı. Üzerinde Kırmızı-Beyazlı forma varken, üzerinde Kırmızı-Beyaz forma olması gerekenler koro halinde; eşine, kızına küfrediyordu henüz ısınırken... Her baba gibi tahammül edemedi, soyunma odasına gitti. Oradan Türkiye Futbol Direktörü’nün özel arabası ve özel şoförüyle evine gönderildi. Özel arabasını O’na tahsis edenler; bir sonraki günden itibaren O’nu Milli Takım’a almadı; ‘vatan haini’ ilan edilmesine neden oldu. Oysa ki; 1 yaşındaki kızına küfredildiği için maça çıkmayan O’nu Milli Takım’dan aforoz edenler, yıllar sonra damadının ablasının yaşadığı iddia edilen küçük bir gerilim nedeniyle Alaçatı’da mekan basacaktı. Şimdilerde Milli Takım uçağında gazeteci boğazlayıp TFF Başkanı ve Türkiye Futbol Direktörü’ne küfür eden Arda Turan’a el açıp ‘geri dön’ diye ayağına gidenler; 16 Kasım 2014’ten bu yana O’nunla bir gün bile konuşmadılar.

Sıra şimdi sizde mi Fenerbahçe taraftarı! İki gollük mü sizin vefanız? İki kurtarışlık mı sizin sevginiz? İki maçlık mı sabrınız? İki beraberlik mi O’na verdiğiniz değer? Volkan Demirel, Kadıköy’de ıslıklanıyorsa... Fenerbahçe’de sorun büyük demektir. 3 Temmuz 2011’den 20 Ağustos 2017’ye gelindiyse... O terör örgütü amacına ulaşıyor demektir.

YORUM YAZ