MENÜ

Türk futbolu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Van Büyükşehir Belediyespor ile Bergama Belediyespor, Van'da karşılaştı. Maçın 84'üncü dakikasında Bergama’nın beraberlik golünü atan Gökhan Çetinus, takımının yedek kulübesine giderek 'asker' selamı verdi. Buna sinirlenen Vanlı futbolcular ile Gökhan arasında tartışma çıktı. Tribünlerin de tepki gösterdiği Gökhan'a maç sonrası Vanlı futbolcular ve bazı taraftarlar tekme-tokatla saldırdı. Gökhan kaçarak çevik kuvvet polislerinin arasına girdi.
******
Ziraat Türkiye Kupası’nda Cizrespor ile karşılaşacak Gençlerbirliği kafilesi, Şırnak'a zırhlı araçlar eşliğinde gitti. Teknik direktör İrfan Buz, "Yeni bir atmosfer diyelim. Bizi getiren polis arkadaş, olaylar hakkında bizi bilgilendirdi. Enteresan bir yolculuk yaptık. Cizrespor maçını ciddiye alıyoruz. Onlar da Göztepe’yi yenerek, buraya geldiler” dedi.
******
Göztepe nasıl elenmişti?
Göztepeli bir futbolcu, Cizre maçında yaşananları www.goztepeliler.com’da şöyle yazmıştı:
“Cizre’de bir maçtan ziyade kaybedilenlerin çok daha fazla olduğunu gördük. TFF'nin Ziraat Türkiye Kupası adı verilen organizasyonunda, kendi vatan ve topraklarımızda, zırhlı araçlar ve tomalar eşliğinde stada güçlükle gelebiliyoruz. Yol boyunca takımımızı taşıyan polis araçlarına taşlar ve patlayıcı maddeler atılıyor. Isınmak için sahaya çıkarken üzerimize atılan yabancı maddeler (taş, kiremit, ses bombaları, havai fişekler) ve sahada kim oldukları belli olmayan onlarca insan, gerek ısınırken gerekse maç boyu sürekli tehditler savuran ama hiçbir şekilde sahaya girme izni olmayan sözde görevliler. Armasından Türk Bayrağı’nı çıkarmış olan Cizrespor maçı öncesi atılan terör örgütü sloganları ve hem stat çalışanları hem de oradaki Cizreliler tarafından sabote edilen (okunmayan) İstiklal Marşımız. Bütün bu olanları bilen gören ve sessizce izleyen, sözde devletimizin bir Valisi… Maçı uzatmaya taşımamak için verilen bir penaltı ve hakeme 'neden penaltı verdin' diye sorulduğunda, ‘ben de bilmiyorum’ diye alınan cevap. Maç boyunca bölücülük ve terör örgütü propagandası. Bunlar görülmesin, duyulmasın, bilinmesin diye maçın canlı yayınlanmasına engel olunması…”
******
Biraz daha geriye gidelim…
Türkiye Kupası 2. Turu’nda Cizrespor’a elenen Aydınspor 1923’ün İkinci Başkanı Erdal Karakavukoğlu konuşuyor:
“Futboldan daha çok konuşulması gereken olaylar yaşadık. Biz Silopi’de gördük ki ayrı bir Cumhuriyet ilan edilmiş. Otobüsten iner inmez TFF tarafından verilen görevli kartı bulunan arkadaşlar tarafından futbolcularımız tekmelendi. Oyuncumuzun boğazına sarıldılar. Hocamızı darp ettiler. Bize de saldırdılar. Stada geldiğimizde yanımızda sadece 4 polis vardı. Maç öncesi verilen davette, 27 kişilik kafilemizin yanında yaklaşık 60-70 kişi vardı. Beli silahlı kişiler maçı Cizre’ye vermemizi istedi. Atmosferi görünce maça çıkmama kararı aldık. Silopi Emniyet Müdürü ile birlikte Cizrespor kulüp başkanı soyunma odamıza gelerek resmen bizi tehdit etti. ‘Maça çıkmazsanız buradan ölünüz çıkar’ dediler. Top toplayıcı kişiler, ‘sakın gol atmayın, ölürsünüz’ tehditlerini savurdular. Futbolcularımız, Cizre’den kaçmak için çamurlu şortlarla araçlara bindiler.”
Kaptan Mustafa Şen; “Stat stat değil, taraftar taraftar değil, örgüt propagandaları eşliğinde çok zor bir maç oynadık. Can güvenliğimiz yoktu” dedi.
******
Ülkede bunlar yaşanıyor, güzel ülkemin güzel yorumcuları da şunları söylüyor:
Emre Belözoğlu’na 6 ay ceza verin…
Ne ayıp şu Osman Özköylü’nün yaptıkları…
Sosa atılmalıydı…
Felipe Melo kollanıyor…
******
Beyler farkında mısınız: Ülke elden gidiyor…

YORUM YAZ