MENÜ

Terim neden gidiyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Henüz yeni evlenmişti, fakat evlilik hiç de ona göre değildi. Çocukluk aşkına, babasına koştu genç kız ve sorunlarından bahsetti, onların üstünden gelemediğini söyledi.

Ünlü bir aşçı olan baba, yılların tecrübesiyle, kızına hayatı anlattı. Ocağa eşit büyüklükte üç kap ve içlerine yine eşit seviyede su koydu. Üstelik ocağın altını da eşit seviyede açtı. Kaplardan birine havuç, diğerine yumurta, sonuncusuna ise bir avuç çekilmemiş kahve koydu. Üçünü de 20 dakika pişirdi. Ardından üç kaptaki malzemeleri üç ayrı tabağa boşalttı ve kızına sordu: “Söyle bakalım, ne görüyorsun?” Kız, gayet kendinden emin bir ifadeyle cevap verdi: “Havuç, yumurta ve kahve...” Baba, sözü aldı: “Bak kızım... Hepsi aynı kapta, aynı seviyedeki suda ve aynı ateşte pişti. Havuç başlangıçta taş gibi sertti, güçlüydü; ama kaynatılınca yumuşadı, güçsüzleşti, çözüldü. Yumurta başlangıçta çok kırılgandı, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi; ama kaynatılınca içi sertleşti, hatta katılaştı. Bir avuç çekilmemiş kahveyi de gördün. Küçük taş taneleri gibiydiler. Fakat bu süre içinde ısındılar, gevşediler ve içinde oldukları suya yayıldılar. Sonuçta işte böyle, mükemmel bir sıvıya dönüştüler...” ‘Söyle bakalım kızım, sen hangisisin? Zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gösteriyorsun? Havuç gibi problemlere rast gelince çözülüyor musun, benliğini koruyamıyor musun? Yumurta gibi katılaşıyor, başta kendin olmak üzere kimseye faydan dokunmuyor mu? Kahve gibi kendini bitirmek uğruna, kendini ateşe atma pahasına diğer insanlara mutluluk veren, huzur veren, ağızlarına lezzet veren bir sevgi kaynağı mısın? Önce bunun kararını vereceksin.’

Hayat akarken, hayata bakış açınız, sıkıntılara karşı duruşunuzu belirler.

Galatasaray Yönetimi, camiası, taraftarı artık bir karar vermek zorunda... Aynı kulüp, aynı yönetim, aynı camia, aynı taraftar... Değişen tek şey, sürekli gelen-giden futbolcular ve sürekli giden ve hep gelen sadece bir teknik adam... Fatih Terim sadece Galatasaray için değil, Türkiye için de büyük bir değer... Bugüne kadar neler yaptıkları ortada... Tartışmaya gerek yok, müzeler, onun kazandırdığı kupalarla dolu... Bunları kimse inkâr edemez. Fakat şunu da kabul etmek gerek: Fatih Terim; her gelenin tepesinde ‘Demoklesin kılıcı’ gibi duracaksa... Galatasaray taraftarı, her kötü sonucun ardından onun adını bağıracaksa... Galatasaray Yönetimi, tribünler her istediğinde onu göreve getirecekse... Neden yeni teknik adamlar getiriyorsunuz ki? Neden Fatih Terim ile ayrılıklar yaşıyorsunuz ki?

Kim havuç, kim yumurta, kim çekilmemiş kahvedir sizce Sarı-Kırmızılı bu denklemde?

YORUM YAZ