MENÜ

Suçlu kim!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Diyarbakır’da konser, sinema, tiyatro, futbol gibi sosyal aktivitelerin olmasını kim istemez! Bu sorunun yanıtını verenler, suçluyu biliyorlar!

Konu hassas... Dikkatli konuşmak, dikkatli yazmak, dikkatli oturup kalkmak şart. Sadece bizim için değil bu kurallar, Bursaspor Başkanı için de Diyarbakırspor Başkanı için de geçerli. Biz, bu çerçevede üzerimize düşen özeni göstermek hedefiyle başlıyoruz yazıya...
***
Bursa Atatürk Stadı’nda yaşanan slogan krizine ‘ırkçılık’ gözüyle bakmıştı Diyarbakırlılar...
Diyarbakır Atatürk Stadı’ndaki rövanşta slogan yerine, taş atarak karşılık verdiler.
Ne kadar acı ki, bu olayların sahnelendiği iki stadın ismi de Atatürk... Dünyanın ‘büyük bir askeri ve siyasi deha’ olarak bahsettiği Ulu Önder ise ne demişti: “Yurtta sulh, cihanda sulh...”
***
O gün, o stada gelenlerin büyük çoğunun ne futbolla ilgisi vardı ne de Diyarbakırspor’la. Çünkü ilgileri olsa, taa Kamerun’dan gelen Tazemeta “Sivasspor zero (sıfır), Belediye one (bir)” diye çırpınırken, onlar hakemin kafasına giden taşı büyük keyifle izlemezlerdi.
O gün, o stada gelenlerin büyük çoğunun ne geçmişle ilgisi vardı ne de gelecekle... Çünkü Türkler’le Kürtler’in omuz omuza bu ülkeyi savunduğunu, tarihe ‘Kurtuluş Destanı’ olarak geçen büyük savaşı elele zaferle noktaladıklarını bilseler, 10 kıtasında bir kez bile ‘Türk’ kelimesi geçmeyen İstiklal Marşı’nı yuhalamazlardı.
***
Diyarbakırspor, Diyarbakırlılar için de bizim için de önemli. Peki kim, Diyarbakır’da konser, sinema, tiyatro, futbol gibi sosyal aktivitelerin olmasını istemez! Bu sorunun yanıtı, açılım-saçılım değil ‘çözüm’ için çok ama çok önemli!

YORUM YAZ