MENÜ

Küfür dediğin

Abone Ol Google News

“Fenerbahçe taraftarının 90 dakika boyunca Beşiktaş’a küfretmesi hiç yakışık almadı” dedi biri... “Bana göre, hafta içinde oynanan Beşiktaş-Sarsborg maçında Vodafone Arena’da 90 dakika boyunca Fenerbahçe’ye küfredilmesi nedeniyle Kadıköy’de böyle bir atmosfer yaşandı” dedi diğeri... Düşünün... ‘Futbol bayramı’ dediğimiz derbilerden birinin ardından televizyon yorumcuları bunları konuşmak zorunda kalıyor ülkemizde... ‘Hangisi haklı’ derseniz, ‘hiç biri’ derim.

Haberin Devamı

Özel şoförlerle büyümüş; jilet gibi kumaş pantolonlar giymiş; matmazeller tarafından piyano dersleri verilmiş bir muhallebi çocuğu değilim! Aksine... Sokakta büyüyen son neslin çocuklarından biriyim. Çok küfür ettiler bana ve ben de çok küfür ettim onlara! Fakat on saniye sürerdi bizim küfür yüzünden küslüğümüz ve ‘hava atışı’ der, devam ederdik maça... Diyeceğim o ki, bilirim sokak ağzını, ama sokağın bile bir raconu vardır!

Sarsborg maçında Fenerbahçe’ye küfreden Beşiktaş taraftarı da, derbide Beşiktaş’a küfreden Fenerbahçe taraftarı da ayıp etmiştir. Gerçek bu ve bunu bizim söylememiz çok da bir şey ifade etmiyor aslında... Liderler çıkmalı sahaya... Sayın Fikret Orman, Sayın Ali Koç konuşmalı ve özür dilemeli camiaları adına, rakipleri ve dostlarından...

Haberin Devamı

Şimdi hem Fenerbahçe hem Beşiktaş, PFDK’ya sevk edildi. İki kulübe de para cezaları verilecek. Ayrıca Fenerbahçe taraftarların büyük çoğunluğunun biletlerinin bloke edilmesi kararı çıkacak. Cezalandırma sistemi bu... Suç var ise cezası da elbette olmalı... Fakat Türkiye Futbol Federasyonu ve kurumları, bana göre bu konu üzerinde bir kez daha çalışmalı...

Çünkü bloklar kapanacak ve küfredenlere kızanlar da ceza alacak! Ve, bugün küfürden ceza yiyenler, içerideki ikinci maçta yeniden küfretme hakkını elde edecek.

Acaba şu olamaz mı? O yüzlerce kamera kayıtlarından bakılarak ciddi olaylara imza atanlar birebir tespit edilse ve onlara bireysel olarak çok daha ağır cezalar verilse... İşte o zaman Sayın Ali Koç’un sloganı gerçek olabilir. Yani kötüler bir bir tribünlerden uzaklaştıkça, o koltuklar iyilere kaldıkça... * Fenerbahçe özelinde yazdık, ama genel bir yazı bu... Her statta, sadece iyiler olsun tribünde... Ve elbette saha içindekilerin de iyi olması dileğiyle!

YORUM YAZ