MENÜ

Ergin Keleş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gün boyu anma törenlerine, kutlamalara katıldı. Başbakanımız Binali Yıldırım bütün törenlerde yer aldı. Muhalefet partileri törenlerde vardı. Türkiye’nin büyük bölümünde sokaklarda Ay-Yıldızlı bayraklar ve Ulu Önder Atatürk’ün posterleri asılıydı; yani halkımız da doyasıya kutladı. Sabahtan gece yarısına kadar...

İstanbul ayaktaydı, İzmir, Ankara, Bursa ayaktaydı. Bilecik, Balıkesir, Adana, Trabzon, Mersin ayaktaydı. Ve buraya yazamadığım diğer bir sürü şehir... İş adamlarımız da boş durmadı, onlar da kutladı. Sanat dünyamızın büyük çoğunluğu kutlamalara katıldı. Televizyonlar gün boyu yayın yaptı. Gazetelerin hemen hemen tümü birinci sayfalarını kutlamalara ayırdı, detaylar için de en az ikişer sayfa ayırdı. Radyolarda gün boyu marşlar çaldı, programlar yapıldı.



Bir spor gazetesinde çalıştığımız için, gözümüz futbol maçlarında, basketbol müsabakalarındaydı. ‘Acaba’ dedim kendi içimden, bu çok özel gün için nasıl pankartlardövizler hazırlanacak, taraftarlar nasıl tezahüratlar yapacaklardı? Türkiye Futbol Federasyonu nasıl bir hazırlık yapmıştı acaba? Türkiye Basketbol Federasyonu... Türkiye Voleybol Federasyonu... Vesaire, vesaire...



En göz önünde futbol olduğu için oradan bahsedeceğim size... Bir kaç stat haricinde es geçilmişti bu çok özel gün... Aklımda bir kaç stat ve bir de Engin Keleş kaldı.



Maç öncesi röportaja çıkan Ergin Keleş ne söyledi biliyor musunuz? Aktarayım; “Bugün sözlerime futbol ile başlamak ayıp olur diye düşünüyorum. Bugün; var olduğumuz günden beri esareti kabul etmemiş, bağımsızlığa aşık olmuş bir milletin egemenliğini kayıtsız şartsız bir şekilde kendi eline aldığı, bunu da tüm dünyaya haykırdığı bir gün... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız’ı büyük bir onurla, büyük bir gururla kutluyorum. Bu güzel günü bize armağan eden ebedi başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan için mücadele vermiş bütün o güzel insanları özlemle, saygıyla, rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...”



Galatasaray kaybetmiş, Fenerbahçe uzatmalarda yıkılmış, Beşiktaş son dakikada kazanmış... Falan filan... 100 yıldır yaşanıyor bunlar, 100’lerce yıl daha yaşanacak.



Benim için Süper Lig’de 10. haftanın en büyük olayı, Ergin’in açıklamasıdır. Bugüne kadar böyle bir adamdan haberdar olmamak; sürekli, aklına yazdığı bir kaç cümleyi konuşan adamları manşet yapmak da bizzat benim ayıbımdır.



Teşekkürler Trabzonlu genç adam... Sağ ol, var ol...

YORUM YAZ