MENÜ

Okan Buruk'un 7 sırrı!

Abone Ol Google News

1- Fatih Terim'in son döneminde oyuncuların yüzüne yansıyan gerginlik, Torrent günlerinde tüm takıma sirayet eden özgüvensizlik; Okan Buruk'la beraber yerini gülümseyen, keyif alan, rahat ama bir o kadar da motive ve konsantre bir oyuncu grubuna bıraktı.

Haberin Devamı

2- 5'e 2 top kapmaların hepsinde ortaya geçip oyuncularla çalıştı. İlk başta bu yakınlığın otoritesini sarstığı düşünülse de Okan Buruk'un futbolculuk döneminde o yolları çoktan geçtiği, çok büyük hocalarla ve çok büyük yıldızlarla çalıştığı göz ardı edilmişti.

3- Disiplinin kaş çatıp bağırıp çağırmaktan ibaret olmadığını gösterdi. Yeri geldi "Canım sıkkın" diyene 3 gün izin verdi, yeri geldi, "Benim formam garanti" diyeni kızağa çekti. Gereksiz kart görenlerin faturasını, hesaplaşmayı beklemeden saha kenarında kesti.

4- Basit ve pragmatik çözümler üretti. Rashica için sol bekte yerli denedi, Gomis'ten '18 civarı' dışında bir şey talep etmeyip gücünü korudu, skordan yoksun Mertens'te ısrar edip bir maestro kazandı, savunmayı öne çıkaran Fenerbahçe'ye karşı tahmin edilebilir, ama bir o kadar riskli Barış'ı tercih etti vs.

Haberin Devamı

5- Kafa karıştıran işlere girmedi, 4-2-3-1'den vazgeçmedi, bir ezber yaratmaya çalıştı. Maç içinde tabelayı kim değiştirecekse onu sahaya sürdü. Kim iyiyse, kim hak ettiyse formayı ona verdi. Sezon başından beri bir gün, "O niye oynadı, bu niye oynamadı" dedirtmedi.

6- Medyaya karşı futbolculuk günlerindeki gibi en zor zamanında bile hep pozitif ve mütevazı. Otobüse yetişmeye çalışırken son bir soruya daha tebessümle cevap vermeye çalışması, en çaylağından deneyimlisine her muhabire eşit mesafesi, idmanları basına açması çok özel ve güzel detaylar.

7- Ve aile yaşantısı. Okan hoca, oğlunun sağlık sorunları sebebiyle Galatasaray'ın ilk teklifini kabul edememişti. Belki de doğru zaman değildi. Şimdi iç sahadaki her maçtan sonra baba oğul müthiş bir sinerji yaratıyorlar. Bu bağlılık takımın da uğuru oldu.

Niye tesadüf olsun?

Sezon başında Okan Buruk'a hep beraber yüklendiğimiz günler oldu. Okan hocanın Galatasaray'ı taşıyamayacağı, taktik bilgisinin yetersiz olduğu, hatta onun idmanını yiyen oyuncuların, bireysel çalışanların gerisinde kaldığı söyleniyordu. Bunlar Akhisar'la Türkiye Kupası almış, Başakşehir'i Süper Lig'de şampiyon yapmış bir teknik adam için çok iddialı eleştirilerdi! Şimdi Buruk'un Galatasaray'ı taşıdığı nokta, "Tesadüf" diyenlere en iyi cevap olmuştur.

Alkışlar Özbek'e

Dursun Özbek'in tekrar seçilmesinin hata olacağını düşünen bir medya mensubu olarak, bugün Başkan'ın büyük alkışı hak ettiğini ifade etmeliyim. Erden Timur gibi yıldızı parlayan bir isme, son yıllarda hiç görmediğimiz kadar geniş bir özgürlük alanı açması, Galatasaray'a müthiş bir ivme kazandırdı. Ankaragücü maçından derbiye kadarki süreçte tansiyonu yükseltmeyip sessiz sedasız takımı motive etmek de harika stratejiydi. Başkan,"Hatalarımdan ders alarak geliyorum" sözlerini boşuna söylememiş.

YORUM YAZ