MENÜ

Van Persie patladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Volkan Şen, Nani ve Alper, son haftalarda iyi oturdu. Bu üçlü Sarı-Lacivertli ekibin ofansif oyununa müthiş destek veriyor. Adam eksiltip, ciddi pozisyonların yaratılmasında mimar oldular. Uzun süre beklenen performansından uzak kalan van Persie de, Gaziantepspor maçında sahneye çıktı. Hollandalı, iki gol attı, Kjaer’in golünü hazırladı. Beraberliğe şartlanmış olan Gaziantepspor, gol için fazla öne çıkmadı. Fenerbahçe’nin takım halinde topun bulunduğu alanlara basması da, konuk takımın hücuma çıkmasında ciddi engeldi.

Kjaer kilidi açtı

5. dakikada van Persie, defansın arasına koşan Volkan Şen’i topla buluşturdu. Bu oyuncunun uzak köşeye attığı şut, yandan auta gitti. 20 dakikalık orta alan mücadelesini, Kjaer’in golü bozdu. 27. dakikada van Persie’nin şutu Karcemarskas’tan döndü. Topla ikinci kez buluşan Hollandalı, arka direkteki Danimarkalı’ya ‘al da at’ tadında orta çıkardı. Kjaer, kafayla cezayı kesti: 1-0.

28.dakikada Alper’in ortasında van Persie, 32’de ise Gökhan’ın pasında Alper, önemli pozisyonları gole çevirmedi. 36.dakikada van Persie, barajdaki arkadaşlarının açtığı yerden sert kesti, Kjaer’in dokunduğu top, yan direğe takıldı ve Fenerbahçe soyunda odasına 1-0 önde gitti.

Tek kale maç

Ciddi fırsatları kullanamayan Fenerbahçe, hücum oyununda vites büyüttü. Takım halinde öne çıkan Sarı- Lacivertliler, Gaziantepspor’u sahasına hapsetti. 48. dakikada Alper’in pası ile ceza sahasında buluşan van Persie, Karcemarskas’ı şık bir çalımla auta gönderdikten sonra, topu boş kaleye bıraktı: 2-0. 54.dakikada Volkan Şen, soldan içeriye doğru hareketlenip, ceza alanına girmeden sert vurdu. Karcemarskas, köşeden çıkardı. Alves direğe takıldı 65’te Bruno Alves’in duran topta attığı sert şut, üst direkte patladı. 72’de Nani’nin korner ortasına, Alves iyi yükseldi, kafayı vurdu. Karcemarskas, bir kez daha gole izin vermedi. 81’de Nani’nin penaltı noktasına doğru attığı ortayı, van Persie düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara göndererek, skoru 3-0’a taşıdı. Fenerbahçe, iyi oyunda zirve yaparken, liderlik maratonunda, 3-0’lık galibiyeti ile Beşiktaş’ın yanında koşmayı sürdürdü.

YORUM YAZ