MENÜ

Tehlike kapıda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, bu sezon futbolda altın değil, elmas yılını yaşıyor. Türk sporunda 101. senesini adımlayan Sarı-Lacivertli kulubün, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalması ve bu başarıyı tarahinde ilk kez yakalaması küçümsenemez.
Mutluluğu haklı olarak sokağa taşıyan Fenerbahçe taraftarı da yadırganmamalı. Evet, Galatasaray bunu yıllar önce yaptı. Ama o dönemin koşullarıyla günümüz şartlarını düşünürsek, Fenerbahçe’nin yükselişi daha anlamlı. Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve Milan gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerine baktığımızda, başarıda istikrar olduğunu görüyoruz. Futbolun devleri olarak adlandırılan bu takımlar, kendi ligleri ile uluslararası arenada sürekli zirvede dolaşıyorlar.
Galatasaray, UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı kazandıktan sonra bir anda kaybolup gitti Avrupa’dan.
O dönemde Sarı-Kırmızılı camiayı dünya futbolu tanıdı, ama bugün baktığımızda unutulanlar arasında yer alıyor.
Şimdi Fenerbahçe konuşuluyor. Hele Sevilla’yı eledikten sonra Fenerbahçe’nin dünya ve Avrupa medyasında yer almadığı gün yok. Futbolun iyi olduğu zaman hep varsın. Spor sayfalarında teknik direktör Zico da dahil, birçok futbolcunun transfer haberleri yer alıyor. İspanyol kulüpleri, Gökhan, Alex, Aurileo, Uğur, Vederson ve Semih, Juventus ise Lugano’nun peşine düştü. Eğer sezon bitiminde yazılanlar gerçeğe dönüşürse, Fenerbahçe aşırı kan kaybına uğrayacak.
Geriye baktığımızda Galatasaray’ın bu sorunu yaşadığını görüyoruz. Teknik direktör Fatih Terim’in yanı sıra Emre, Okan, Hakan Ünsal, Hakan Şükür ve Arif Avrupa’yı seçti. O dönemde Sarı-Kırmızılı yöneticiler ciddi bir karşı hamle yapmadıkları için Galatasaray, Avrupa’da yolunu kaybetti. Şimdi aynı tehlike Fenerbahçe’nin kapısında bekliyor. Her futbolcunun hayalinde Avrupa vardır. Fenerbahçe yönetimi bu handikapı görüp, erken önlem almak zorundadır. Ya adı geçen futbolcularla sezon bitmeden sözleşme yenilemeli, ya da gitmek isteyenin yerine bugünden aynı kalitede oyuncu bulmalı. Çünkü, 2008 Avrupa Şampiyonası’nın ardından transfer borsasının tavan yapacağı kesin.

YORUM YAZ