MENÜ

Oyun skora yansımadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Monaco’nun dafans kurgusu pek çabuk değildi. Pereira, Fransız ekibinin bu zaafını iyi çalışmış. Emenike-Fernandao ikilisini defansın arkasına atılan toplarla bozmaya çalışan Fenerbahçe, bunda başarılı oldu. Sarı-Lacivertliler, hazırlık maçlarının aksine tempolu bir oyun sergiledi. 2. bölgeyi iyi kontrol edip Monaco’nun kendi alanından çıkmasına müsade etmediler. Van der Wiel ve Hasan Ali kenarları iyi kapatmanın yanı sıra, çizgilerden yaptıkları bindirmelerle de rakibi zorladı.

Fenerbahçe’nin baskılı ve ofansif oyunu karşısında bir türlü toparlamayan Monaco, ilk yarıda pozisyona giremedi desek yanlış olmaz. Emenike gününde olsa, Fenerbahçe ilk devrede rövanş için çok avantajlı bir skor elde edebilirdi.

Monaco tek pozisyonunda attı

1. dakika dolmadan Salih’in 25 metreden attığı sert şutta top, yan direkten auta gitti.

8. dakikada Neustadter’in kafa vuruşunda kaleci De Sanctis köşede topu tokatladı.

19. dakikada Fenerbahçe’nin sol kanattan geliştirdiği organize atakta Hasan Ali’nin kale sahasına kestiği ortayı Emenike çok müsait olmasına rağmen kafayla De Sanctis’in kucağına bıraktı.
27. dakikada Fernandao, ceza alanında müsait olan Emenike’yi topla buluşturdu. Nijeryalı’nın çok zayıf şut denemesinde De Sanctis topu rahatlıkla kontrol etti.

39. dakikada Kjaer’in uzun pasında Emenike vites büyütüp Jamerson’u ekarte etti. Topu kontrol ettikten sonra yerden bir vuruşla Fenerbahçe’yi öne geçirdi: 1-0.

42. dakikada Monaco ilk kez Fenerbahçe ceza alanına geldi. Savunma arasına atılan topu kovalayan Falcao’nun vuruşu Ertuğrul’dan sekti, Skrtel’e çarpan top Falcao’nun önüne düştü. Golcü oyuncu topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve ilk yarı 1-1 sonlandı.

Rövanş için büyük avantaj

Fenerbahçe için ikinci yarının başlarında kısa bir süre olsa tempo kaybı yaşadı.

55’ten sonra Sarı-Lacivertliler karşılaşmaya yine ağırlığını koydu. Fenerbahçe’nin Monaco karşısındaki maçın genelinde hakimiyet kurmasında Salih’in organizasyon görevini iyi yapmasının payı yüksekti.

61. dakikada Van Der Wiel’in sağ taraftan bekletmeden penaltı noktasına bekletmeden orta çıkardı. Emenike şık voleyle takımını tekrar öne geçirdi: 2-1.

64. dakikada Falcao’nun ceza alanı dışından attığı şutu Ertuğrul çelerek gole izin vermedi.

81. dakikada Salih-Ozan varyasyonunda topla buluşan Ozan Tufan, kaleci Badiashile’le karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top Badiashile’den sekip kornere gitti.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda evinde oynadığı maçı 2-1 kazanarak rövanş için bir adım öne geçti.

Tribün desteğini aradılar

Aslında Sarı-Lacivertli ekibin sergilediği oyun skora yansısaydı, Fenerbahçe Monaco’ya daha rahat bir seyahat yapmış olacaktı. Bu arada Fenerbahçe tribünlerinin boş olması takımın motivasyonunda negatif etki yapmış olabilir. Sarı-Lacivetli yönetimin bu sorunu bir şekilde çözüm bulup Fenerbahçe’yi tribün desteğinden yoksun bırakmamalı.

YORUM YAZ