MENÜ

Lider Antalya'da dağıldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe 6 yabancı, 5 yerli oyuncu ile maça çıktı. Antalyaspor ise 3 yerli, 8 yabancıyla sahadaydı. Yabancıların düellosunda ilk 45 dakikada gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Eto, Makoun, Danilo, M’billa ve Motta çabuk ayağa paslar ve kenar bindirmeleriyle Sarı-Lacivertli savunmayı sürekli zorladı. Buna karşı Fenerbahçe’nin yabancı silahları Nani, Markovic, Souza ve Fernandao maça ağırlıklarını koyamadı. 5. dakikada M’billa sağdan ceza alanına topu kesti Serdar’ın vuruşunda Kadlec gol çizgisinden uzaklaştırdı. 6. dakikada geri pasta araya girip kontrol eden Fernandao, kaleci ile karşı karşıya kaldığında topu kaleye şutladı, ancak Fornezzi meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi.

Ağ örer gibi paslarla gol

21. dakikada Caner’in kale sahasına kestiği sert ortada Mehmet Topal çok müsait olmasına rağmen kafayla ıskalayınca, Fenerbahçe bir golden oldu. 25. dakikada Eto, Kadlec ile Alves’in arasından pası bıraktı, Mbilla’nın müsait durumda yaptığı vuruşta Volkan başarılıydı. 40. dakikada Antalyaspor adeta ağ örer gibi çabuk paslarla ceza alanına indi. Şener, kaleye yönelen topu uzaklaştırdı ancak meşin yuvarlak Eto’nun önüne düştü. Tecrübeli oyuncunun düzgün vuruşu yan direğe çarpıp ağlara gitti ve ilk yarı Antalyaspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Değişiklikler yetmedi

Saha içi dengesini kurmak için Pereira, Van Persie ile Diego’yu sahaya sürdü. Ancak yerli-yabancı uyumunu oyun içinde çok iyi sergileyen Antalyaspor, 2 dakikada farkı 3’e çıkardı. 54’te Danilo, 56’da Makoun Fenerbahçe’yi yıkan gollere imza attılar.

3-0’dan sonra Antalyaspor, önde basmaya devam ederken çok adamla savunmaya dönüp Fenerbahçe’nin hücum yollarını da kapattı. Vasatın altında bir tempo ortaya koyan Fenerbahçe, net pozisyon bulamadı. 85. dakikada Alves şık bir plaseyle duran toptan skoru 3-1 yaptı. 90+4’te Sakıp, farkı yine 3’e çıkartan golü kaydetti. 90+5’te ise Van Persie, kendisine yapılan penaltı atışını kullanıp, gole çevirerek maçın skorunu belirledi: 4-2. Fenerbahçe, yıllar sonra ilk kez kalesinde 4 gol görürken, 25 maçlık yenilmezlik ünvanını da Akdeniz’de bıraktı.

YORUM YAZ