MENÜ

Lens farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, ilk yarıda Konyaspor’a karşı oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Kenarları kapatan Fenerbahçe, merkezi de sağlam kontrol edince, Konyaspor’a oyun alanı bırakmadı. Rakibi durduran Sarı-Lacivertliler, Lens’in inadıyla üçüncü bölgeye çıkabildi. Hollandalı’nın sağ kanat baskınlarına Konyaspor, önlem alamadı. Lens; Şener, Emenike destekli zaman zaman etkili ataklar organize etti. 22. dakikada Douglas’ın orta şut karışımı kaleye gönderdiği topu Volkan Demirel, tokatlamayı başardı. 24. dakikada Lens, sağdan ceza alanına girdi, önce Volkan’ın üzerinden topu aşırttı, daha sonra Abdülkerim’den sıyrıldı ancak kendini yerde buldu. Hakem Bülent Yıldırım tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Emenike, deplasmanda Fenerbahçe’yi öne geçirdi: 1-0.

2 ve 3’ü bulabilirdi

Fenerbahçe, karşılaşmanın genelinde gol bölgesinde çoğalamama krizinden çıkamadı. Lens veya Emenike üçüncü bölgeye indiklerinde destek alamayarak, yalnız kaldılar. Fenerbahçe, çok adamla yüklenmeyi başarabilse, 2 ve 3’ü bulabilirdi. Sarı- Lacivertliler’in daha çok defansif oynadığı ikinci yarıda Konyaspor, sıkça öne çıkma imkanı buldu. Top genelde Konyaspor’da kaldı. Pas oyunuyla orta alanı geçen ev sahibi, son pas denemelerinde hedefi bulamayınca, pozisyonlar, fırsata dönüşmedi. Bu arada ciddi pozisyonları yakalayan taraf ise Fenerbahçe oldu. 51. dakikada Konyaspor kalecisi Serkan, kolay bir topu elinden kaçırdı. Emenike topu kontrol edip, boş kaleye plaseyi gönderdi ancak meşin yuvarlak uzak köşeden dışarıya gitti. 59. dakikada Fenerbahçe’nin kullandığı korner atışında, Van Persie arka direkte topu kaleye gönderdi, top üst direkten geri döndü. Persie bu kez kafayla çerçeveyi yokladı. Serkan’ın çeldiği top, tekrar Hollandalı’nın önüne düştü. Persie’nin üçüncü denemesi Serkan’ın kucağında kaldı.

Yara sardı

Oyunun sonlarına doğru Konyaspor, yoğun baskı kurdu ancak Fenerbahçe’nin kalabalık savunma dizilişi Konyaspor’a gol imkanı vermedi. Sarı-Lacivertliler, sorunlu ve moralsiz gittikleri Konyaspor deplasmanından 3 puan alarak, bir ölçüde yara sardı.

YORUM YAZ