MENÜ

İki farklı Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ilk yarıda pozisyon harcama ve kaçırma rekoru kırdı diyebiliriz. İlk 10 dakika içinde yüzde yüz 2 fırsat ofsayt dikkatsizliği yüzünden heba oldu. Sarı-Lacivertliler takım halinde istekli başladı. Orta sahada rakibe pas yaptırmadı. Sağ ve sol kanat bindirmeleriyle önemli pozisyonlar çıkardı. Ancak son vuruşlar rakip savunma oyuncularına takıldı. Volkan Şen ile Ozan Tufan dikkatli olsa, ilk yarı 4-5 farklı bitebilirdi. 11. dakikada Mehmet Topal’ın ceza alanı dışından attığı şut az farkla üstten dışarı gitti.

16. dakikada Hasan Ali sola doğru hareketlenen Emenike’yi gördü. Nijeryalı ceza alanına doğru hareketlenen şık bir topuk pası çıkarttı. Bu oyuncunun topu savunmadan sekip kornere gitti. 22. dakikada Fenerbahçe’nin soldan kazandığı faulü Lens sert bir ortayla altıpasa indirdi. İyi yükselen Emenike topu ağlara bıraktı: 1-0. 27. dakikada Volkan sağdan hareketlenen Lens’in önüne topu yuvarladı. Hollandalı ceza alanına girdikten sonra geriye topu çıkarttı. Ozan’ın dokunuşu savunmadan sekip kaleci Gökhan’ın önüne düştü ve ilk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sonlandı.

Zorla kazandı

Birinci devrede Fenerbahçe ceza alanına bile giremeyen Gaziantepspor, ikinci 45’te ofansif oyuna döndü. Lens ile Volkan Şen’in beklere yardıma gelmemesi artı orta alanda görev yapan oyuncuların tempo kaybı, rakibin hücum cesaretini kazanmasının nedeniydi. Angan-Ghilas ikilisi göbekte organize olurken, orta sahasını da öne çıkaran Gaziantepspor etkili çıkışlar yaptı. Eşitliği de yakalayan konuk takım, bu avantajını koruyamadı. İlk yarıda tempolu bir oyunla rakibi bunaltan Fenerbahçe, ikinci bölümde oyun üstünlüğünü Gaziantep’e kaptırdı. Birinci bölümde kopması gereken maçın Fenerbahçe son dakika golüyle zorla kazandı.

Maçtan dakikalar

60. dakikada Angan’ın ceza alanı yayı içinden attığı şut üstten auta gitti.
69’da Gillas’ın şutu Volkan’da kaldı. 80. dakikada göbekten gelen Antepspor’da Angan Ghilas’ı kaçırdı. Kjaer’den sıyrılan Ghilas, düzgün bir vuruşla beraberliği sağladı: 1-1.
84. dakikada Hasan Ali topu Emenike’ye aktardı. Nijeryalı’nun altıpasa çevirdiği topa Sow dokundu ancak defanstan sekip kornere gitti.
86. dakikada Lens’in kavisli ve sert korner ortasına bu kez bu kez kafayı dokunan Josef de Souza oldu ve Fenerbahçe’yi bu sezon Kadıköy’de galibiyetle buluşturdu: 2-1.

YORUM YAZ