MENÜ

Fenerbahçe gerçeği...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında bu maç ne uzatmaya kalmalıydı, ne de penaltılara.... Çünkü Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk çeyreğinde 2-0 geriye düşmesine rağmen bozulmadı. Sevilla’dan fazla fırsat yakaladı. Ama ne yazık ki, top Sarı-Lacivertli ekibe küsmüştü. Fenerbahçe farkı 1’e indirmesine rağmen Kezman, Lugano, Uğur ve Vederson ile önemli fırsatları değerlendiremedi.
Fenerbahçe, yine bir hata golüyle çarpıldı! Sevilla’nın teknik patronu Jimenez, turu çantada keklik zannedip, önemli silahı Fabiano’yu kenara aldı. Fenerbahçe inançlıydı, aynı zamanda inatçıydı. Alex’in sihirli ortasında Deivid yine sahne alıp, karşılaşmayı uzatmalara götürdü. Son yarım saat oynanırken, Jimenez maç bitsin diye dua ediyordu. İstediği de oldu. Herhalde penaltıcılarına çok güveniyordu.
Jimenez, hatalı goller yiyen Volkan’ın penaltı atışlarında da Fenerbahçe’ye darbe vuracağını zannetti. Ama Volkan, rahmetli Cihat Arman gibi uçan kaleci oldu adeta. Üç penaltıyı kuratırken, Fenerbahçe’nin Sevilla’da tarih yazmasında önemli rol oynadı. Sarı-Lacivertli ekip, tura inandı ve istediğini deplasmanda aldı. Yıllar sonra Avrupa’nın 8 büyüğü arasında Fenerbahçe de var. Bundan sonrası yarı final ve final olmalı... Çünkü, Fenerbahçe bunu fazlasıyla hak etti.
Fenerbahçe’nin çeyrek finalde rakip seçme şansı yok. Artık Şampiyonlar Ligi’nde son viraja girildi. Zico ve öğrencileri, Avrupa’daki engellenemez yükselişi daha yukarıya taşımak zorunda. Tabii bu arada Turkcell Süper Lig’i de unutmamak gerekiyor. Fenerbahçe, büyük adım attı. Ama bu zaferin sevincini kısa tutup, lige de konsantre olmalı...

YORUM YAZ