MENÜ

Fener saç-baş yoldurttu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın favorisi Manchester United. Ancak Fenerbahçe’nin takım halinde bu kadar kötü bir performans sergilemesi, beklenmiyordu.

Fenerbahçe, ilk yarıda sadece alan savunması yaptı. M.United ise çabuk pas oyunuyla Fenerbahçe’yi her türlü kuşattı. Sarı-Lacivertliler, gol yememeyi düşünmekten organize futbolu unuttu. Sıkça yaşanan top kayıpları yüzünden ilk yarı boyunca bir kez rakip ceza alanına inebildiler. İngiliz ekibinin sabırlı baskısı iki penaltı getirdi.

Şener ile Kjaer’in ceza alanı içerisindeki kontrolsüz hamlelerini maçın hakemi penaltıyla cezalandırdı. 30. dakikada Kjaer-Mata mücadelesinde Kjaer’in arkadan yüklenmesine hakem penaltı çaldı. Pogba, topu ve Volkan’ı ayrı köşelere gönderdi. 33. dakikada bu kez Şener, Martial’i ceza alanında yere indirdi, hakem ikinci kez penaltı noktasına gitti. Martial, durumu 2-0 yaptı.

37. dakikada Topal’ın pasıyla ceza alanında buluşan Josef’in yerden vuruşu son anda De Gea’dan sekti kornere gitti. 45+1’de Neustadter’in hatalı pasını Rooney, Lingard’a yolladı. Lingard’ın geriye çıkardığı topta Pogba, düzgün bir vuruşla Volkan’ı avladı. İlk yarı 3-0 sona erdi.

Van Persie...

Fenerbahçe, ikinci yarıda sanki sahada yok gibiydi! Topun sahibi İngiliz takımı olurken, önde topla buluşan Emenike-Alper-Volkan Şen’e hiç yardım gelmedi. Fenerbahçe’de takım uyumu hiç yoktu. Manchester United’da ise takım oyununun tüm renkleri vardı. 48. dakikada Pogba-Rooney paslaşması sonrası topla buluşan Lingard, skoru 4-0’a taşıdı. 78. dakikada Mata’nın vuruşunu Volkan Demirel son anda uzaklaştırdı. 83. dakikada Emenike’nin altı pasa yolladığı şutu Van Persie, boş kaleye gönderdi: 4-1.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ndeki ilk yenilgisini alırken, sergilediği oyunla Londra’ya giden taraftarlara ve televizyon başında izleyenlere saç-baş yoldurttu. Sarı-Lacivertliler’in bu kötü oyunundan Fenerbahçe Yönetimi de protestoyla nasibini aldı

YORUM YAZ