MENÜ

Derbiye hazırlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Enteresan bir maç oldu. Bazen iki takım oyuncularının peş peşe yaptığı hatalar kördüğüm ortamı yarattı. Belki de bu sezonun top kaybı rekoru Fenerbahçe-Denizlispor mücadelesinde kırıldı.
Kezman, Süleyman’ın ıskasında kaleyi göremedi, ama zor pozisyonda doksanı buldu. Bir bakıyorsunuz Fenerbahçe ayağa paslarla sahaya yayılıyor, ardından Yusuf’un liderliğinde Denizlispor kopya çekiyor. Tribünler heyecanı ve isyanı aynı anda yaşadı. İyi futboldan çok, tempolu mücadelenin ağır bastığı karşılaşmada Alex ile Kazım’ın estetik düşünceleri taraftarın ilacı oldu.
Bence 90 dakikanın en güzeli tribünlerdi. Maç boyunca hiç susmadılar. Küfürün yanından bile geçemediler. Sarı-Lacivertli oyuncuları adeta galibiyet yokuşundan yukarı ittiler. İlk yarının vasat Uğur’u, ikinci golünde, Denizlispor’un sol kanadını koridor yaptı. Ama boş kale yerine ofsayt pozisyonundaki Kezman’ı düşünmesi, Uğur Boral’a yakışmadı.
Fenerbahçe iki farklı öne geçmesiyle birlikte, futbol tamamen Denizlispor yarı alanında oynandı.
Rakip savunmanın boşluklarından iyi yararlanan Fenerbahçe Semih, Kezman ve Aurelio’nun ayağından önemli fırsatları kullanamayıp, daha farklı bir galibiyetin engeli oldular. Şampiyonluğa adım adım yaklaşan Sarı-Lacivertliler, 31. haftayı da galibiyetle kapattığı için rahat uyuyacak ve bugünkü İstanbul Büyükşehir Belediye-Galatasaray maçını heyecanla bekleyecek. Bir satırda hakem Kamil Abitoğlu için kaleme alalım. Belki de bu sezon ilk kez sarı ve kırmızı kartların çıkmadığı, az sayıda düdüğün çalındığı bir maç yönetti.

YORUM YAZ