MENÜ

Babacan ve Emre

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol oyunu dişine göre rakip buldun mu koşup mücadele etmek, istekli gözükmek değildir. Avrupa standartına yakın durumda olan Türk Milli Takımı'nın kadrosu, Fransa finalleri için yetersizdi. Stoper bölgesi eksikti... Orta alanı iki yönlü kullanabilen oyun kurucusu ve formda bir santraforu yoktu. Ayrıca teknik patron Fatih Terim, ilk 11 tercihlerinde yanlışlar yapmış olabilir. Ancak tüm bunlar mücadele etmemenin, isteksiz oynamanın ve iyi futbolda dibe vurmanın mazereti olamaz.

Çek Cumhuriyeti karşısında farklı bir milli takım gördük. Kadro yapısı, sistem ve kazanma isteği bağlamında olumlu bir oyuncu grubu vardı sahada. Rakip hücumdayken iyi kapanan, arkadan pas yaparak bilinçli çıkan, gerektiğinde önde basarak Çekler'in oyun kurmasını engelleyen takım, tribünleri de ateşledi. Milliler devreyi Burak'ın attığı hazırlanışı güzel bir golle önde bitirdi. Pozisyon vermemize rağmen, özellikle Emre Mor'un sağ kanat bindirmeleri ve ikinci bölgeye yaptığı katkıyla Çekler'i zorladık.

Dünkü Milli Takım, Fransa'da stada koşanları ve karşılaşmayı TV'den izleyenleri hayli mutlu etti. Oyuna katkı yapmayan futbolcu görmedik. Ama bir Volkan Babacan vardı ki, onu belirtmeden geçmek haksızlık olur. Tecrübeli kaleci müthiş bir 90 dakika çıkardı. Krıtik kurtarışlarla Milli Takım'ın kazanmasında önemli rol oynadı. Şayet gruptan çıkarsak önce Volkan Babacan'ın sonra da Emre Mor'un hakkını teslim etmek gerekir.

Çek Cumhuriyeti karşısında alınan 2-0'lık galibiyet, gruptan çıkmamız için ışık oldu. Diğer gruplarda yapılacak maçlar sonunda üçüncüler belli olacak... Milli Takım'ın en iyi 4 üçüncü arasına girme şansı var. Futbol bu. Her sonuç çıkıyor.

YORUM YAZ