MENÜ

Yüzde bir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, yerinde transferlerine ve kamptan gelen haberlere bakarsak sezona en hazır takım hüviyetinde. Erken olmasına rağmen, yüzde 99’la şampiyonluğun en önemli adayı. Ama o yüzde bir var ya, onu unutmamakta yarar var. Demek istediğim başarıyı beklerken, affınıza sığınarak eşekten düşmekten beter bir durumda yaşamak söz konusu. Böyle bir fotoğrafla karşı karşıya kalmamak için hata yapmamak lazım. Nedir bu tehlikeler?

Yönetim
Adnan Polat ve ekibi transferde hatasız gitmelerine rağmen ister istemez iki futbolcusuna yazık ediyor. Gördüğüm kadarıyla başta Aykut ve Orkun’un moralleri sıfır. Nasıl olmaz ki... Sen her dakika kaleci arıyorsun. Hatta 10 gündür yılan hikayesine dönen Itandje denilen arkadaşın transfer haberleri gazetelerde tefrika olmuş halde. Üstüne üstlük dün Haldun Üstünel “Kaleci arayışından vazgeçtik, elimizdekilerle devam edeceğiz” diyor. Yahu şunu baştan düşünsenize. Hepimizin bildiği gibi futbolda stressiz ve kendine güvenin maksimum derecede olması gereken en önemli yer çerçeve önü. Eee, böyle davranırsanız nasıl sağlam basacak Aykut ve Orkun ayakları yere.

Skibbe
Heyecanı, sevecenliği, artı insanlığını bir anda seviverdik. Hakikaten Kalli’nin mahkeme duvarı gibi suratından sonra Skibbe ilaç gibi gelmişti hepimize. Ama son hazırlık maçında gördük ki, Alman hocanın kafasında hala ilk 11 belirlenmemiş, arayış sürmekte! Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına sadece 21 gün kala bence büyük risk.

Avrupa sevdalıları
Adnan Polat’ın “Avrupa’dan kupa getirene kadar hiçbir futbolcumuzu satmayacağız” demesine rağmen, özellikle milli takımdan dönmüş futbolcuların “En büyük hayalim Avrupa’da oynamak” cümlesi adeta ağızlarına sakız olmuş durumda! Akıl alacak gibi değil. Ya bu arkadaşlar hala taşıdıkları formanın ağırlığını bilmiyorlar ya da paradan başka bir şey düşünmeyen menacerlerin dolduruşuna getiriliyorlar. Bakın kafanızı bu tip olaylara takarsanız önce kendinizi, sonrasında da sizi her türlü kabul eden taraftarı üzersiniz. Konsantrenizi sadece takımınıza verin. Aksi halde ‘kimler geldi, kimler geçti’yi söylemekten başka şansınız yok.
Evet, topyekün bu tehlikelerden arınırsanız, gerçekten rakiplerinizin kabusu olursunuz. Unutmayın, bütün kozlar sizde...

YORUM YAZ