MENÜ

S & S

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adnan Polat’ın dünyanın sayılı teknik direktörlerinden birini getireceğiz açıklamasından sonra Galatasaray nihayet yeni hocasına kavuştu. İddia geçerli olmadı, ama niyet doğru. Michael Skibbe isabetli tercih. Alman hoca beyin olarak geleceğin planını kuran Galatasaray’a fikir açısından oldukça uygun. Siz de biliyorsunuz kulüpte alt yapının yıllardır ne kadar başarılı olduğunu. Biraz geç kalınsa bile şimdi bu fidanları yeşertme zamanı. Geretz ve Kalli ne yazık ki bu gençleri sıkıştığı zaman kullanıp daha sonra yüzlerine bakmamıştı. Bir çoğu tecrübe kazanır bahanesiyle kiralandı ya da küstürüldü. Skibbe’nin belki öyle ahım şahım kariyer olarak yaldızlı bir kartviziti yok, ama gençlere ne kadar önem verecegi örneklerle aşikâr.
İşte size Alman hocanın hayatından kısa bir kesit; Skibbe 1998 yılında Almanya’nın Borussia Dortmund takımının başına geçerek Bundesliga’nın en genç teknik direktörü ünvanına sahip oluyor. Gençlerin dilinden iyi anladığını ispat eden hoca yetenekler kazandırma adına 2000 yılında Alman Milli Takımı’nın hocası Rudi Völler’in yardımcılığına getiriliyor. 2004’te ise Bayer Leverkusen’in patronu yine aynı isim. Bakın bu ekipte geçen sezon ilk onbirde kimleri oynatmış ve yaşları kaç. Rene Adler 23, Stefan Kieessling 24, Karim Haggui 24, Tranguillo Barnetta 23, Sasha Bum 21, Gonzolo Castro 21. Dahası var, sanırım bu kadar örnek yeter. Hiç şüphem yok ki önümüzdeki sezon Galatasaray’da Aydın, Cem Sultan, Semih Kaya yeni transfer Yaser ve Ferdi ya da bu gibi gençlerin isimlerini çok duyacağız. Kulübün kasasını düşünürsek her yıl milyonlarca dövizin (özellikle geçen sezon) heba edildiği ülkemizde, böyle bir kafa yapısında olan hocayı başa getiren yönetime koca bir alkış.
Ne yazık ki Galatasaray’da yapılan hiçbir doğru hareketi alkışlamamaya yeminli arkadaşlar yine sahnedeler. Bu sefer de dillerine doladığı kişi Adnan Sezgin. Yok efendim Adnan Sezgin ne derse, o olurmuş, Adnan Başkan adaşının doğru, yanlış her dediğine eyvallah dermiş. Ayıptır! Adnan Sezgin, Kalli’nin arkasına bile bakmadan gittiği takımı 24 saatini vererek kısa zamanda toplamış, üstüne üstlük 17. şampiyonluğun en fiyakalı imzasını atmıştır . Adnan Polat’ın bize karşı kırgınlığı olabilir, şak şakçı olmadığımızı daha önce belirtmiştim. Ama doğru işleri ve başarılı operasyonları desteklemek görevimiz. Eline sağlık Sezgin, hoşgeldin Skibbe...

YORUM YAZ