MENÜ

Jenerik flu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 3 yıl şampiyonluğun favorisi flaş ve pahalı transferleriyle Fenerbahçe’ydi. Buna rağmen Galatasaray, ligi rakibinden önde bitirdi hem de duble yaparak. Şimdi ise durum farklı, Lucescu’dan sonra ilk kez sezon öncesi en iddialı takım Galatasaray. Tabii ki fal bakarak bunu söylemiyoruz. Çıkın mahallenize sorun, minimum iki kişiden biri aynı şeyi savunacaktır. Adnan Polat’ın getirdiği sinerji, gençlerin geçen sezona göre tecrübe kazanmaları, milli oyuncuların şampiyonada gösterdiği performans, artı Kewell ve Meira gibi ihtiyaç duyulan bölgelere yıldız kramponların alınması, taraftarın yanında bizim de takip ettiğimiz takımı şampiyonluğun ‘en’lerinden olduğu iddiasına getirdi.
Buraya kadar her şey gül bahçesi... Fakat ne yalan söyleyeyim, birinci kamp dönemi oynanan hazırlık maçları az da olsa umutlarımı kırdı. “Sen de amma yaptın, adı üzerinde hazırlık maçı” dediğinizi duyar gibiyim. Yok kardeşim, ister gazozuna olsun, ister kolasına, senin adın Galatasaray. Üstelik Türkiye’nin Avrupa’da en çok ve en fazla taraftarı olan kulübüsün. Böyle hiçbir amacı olmayan, adeta içi boşalmış takım kimliğinde görüntü vermeye hakkın yok. Evet, zaman zaman başta Lincoln ve Ümit Karan olmak üzere futbolculardan şık, artistvari hareketler gördük, ama neye yarar? Medrano Sirki mi bu! Hatırlayın, Harlem diye bir takım vardı, gerçi hâlâ var, ama eskisi kadar revaçta değil, işte Galatasaray’ın da bu takımdan pek farkı yok. Peki nasıl olacak?
Öncelikle Skibbe gol yollarına bir çare bulmalı, takım gol atamıyor. Nonda büyük koz, ama hâlâ soru işareti. Her ne kadar yalanlasalar da Lincoln’de problem var. Millilerin kafası karışık, gelen cazip transfer teklifleri akıl karıştırıcı. Aykut’un haklı olarak sabrı taşmak üzere... Yine de bu saydıklarımız sarılmayacak yaralar değil. Yalnız bir an önce önlemler alınmalı. Filmin vizyona girmesine az kaldı. Eğer sezonu kapalı gişe oynamak istiyorsanız, jenerikte flu olan görüntünün netleşmesi gerek, aynen geçen sene olduğu gibi...

YORUM YAZ