MENÜ

Her şey Kalli'ye bağlı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbi haftasında son randevu... İlki Galatasaray adına, hakeme rağmen kayıpsız atlatıldı. Fazla detaya girmeyeceğim. Herkes kafasına göre yorumladı. Saygılar bizden...
Evet, geldik bugüne. Favorisi yok. Her türlü sonuca gebe. Sadece moral ibresi konuk takımın. İnisiyatif Kalli’de. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya gerek yok. Gereksiz deneme yanılmalar bütün avantajları bitirebilir. Kilit oyuncular Arda, Barış, Hakan Şükür ve son haftaların starı Ümit Karan. Fener maçında Aykut’a fazla iş düşmemesine rağmen yine aynı adreste buluşmakta fayda var. Emre Güngör büyük yetenek, ama Song-Servet ikilisi akla daha yatkın. Tabii Servet’in durumu şu anda papatya falı. Mehmet Topal banko. Deplasmanda oynuyorsan, mutlak suretle uslu çocuk Sabri’yi kullanacaksın. Ve geriye bir kişi kalıyor; o da Kalli’nin tercihine bağlı. Bence o isim Barusso olmalı. Kasımpaşa maçında gördük ki, adam kuvvetli ama denge özürlü. Fakat tek gösterimde fazla ahkam kesmeyelim. Bu maçta Mehmet Topal’ın önünde oynaması Galatasaray’ın şansını artıracaktır.
Beşiktaş saha ve seyirci avantajıyla doğal olarak rakibinin üzerine gelecektir. Bu da bir artı. Arda, Barış ve Sabri’nin bu açıkları değerlendirmesi gerekiyor. Panik olmayın, etkide kalmayın, oyunu çirkinleştirmeyin yeter. 4 maçtaki üstün performansınızı dost düşman gördü. 2 karşılaşmada ara verdiniz, sonra tekrar vitesi 3’ten adeta 5’e taktınız. Vites düşürmeyin. Siz bu ülkenin en iyi kramponlarına sahip takımısınız. Aklınızın ucundan beraberliği geçirirseniz, işte o zaman ne havanız kalır ne de cakanız.
Şu ana kadar futbolculardan bahsettik. Umut ediyorum ki, maçın hakemi futbolculardan fazla ön plana çıkmaz. Çünkü son günlerdeki moda; yenilen ya da canı yanan hakeme sığınıyor. Aman aman... Lütfen siz bu duruma düşmeyin.
Sonuçta dileğimiz her iki takımın da futbolun güzelliklerini ortaya koyarak müthiş bir akşam yaşatması. Dediğim gibi, her şey Kalli’nin elinde. İlk yarıdaki Beşiktaş maçını hatırlarsınız. Oradaki saçma sapan bir hareket devrenin sonuna kadar takımı etkiledi. Maç gelir geçer ama kararlar doğru olmalı. Daha açayım mı Herr Kalli?

YORUM YAZ