MENÜ

Çılgın Aslanlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ay-Yıldızlı takımımızın çeyrek finale yükselmesi hepimizi sevince boğdu. Dünya futbol otoritelerinin oyun sistemizi bir türlü çözememesine rağmen yine de bu onuru hakettik. Millilerimizin çizdiği tablodan en mutlu olan başta Adnan Polat. Nasıl olmasın ki, hiç üşenmeyelim isim isim yazalım. Avrupalılar’ın deyimiyle turnuvanın yeni Maradonası Arda, yüreğini sonuna kadar açan Servet, kafasını şartlar ne olursa olsun rakip kramponların altına sokan buz adam Hakan Balta, performansıyla alın yazımıza kafa tutan Sabri. Ya diğerleri... Tecrübe eksiklikliğine rağmen varlığının ya da yokluğunun nelere mâl olacağını ele güne gösteren Mehmet Topal ve Emre Güngör. Çekler’in karşısında Son Mohikan rolüne soyunup darbeli başına rağmen her topa kafa tutan Emre Aşık. Geriye bir tek gün yüzü görmeyen Ayhan kalıyor. İddia ediyorum cuma gecesi son günlerin moda tabiriyle, kilit oyuncu Ayhan Akman olacak.
Şimdi soruyorum size, bu görüntü karşısında Galatasaray camiası sevinmesin de kim sevinsin? Adnan Polat, “Pahalı transfere imza atmayacağız” dediğinde eminim içiniz burkulmuştur. Transfer demek heyecan demek, tirübünlerin dolması demek. Hele yıldız bir isim olursa değme keyfine. Ama Adnan Başkan’a hak vermemek doğaya aykırı. Bir kere yukarıda saydığım isimlerin hepsi birer yıldız. Geçen seneden kulübe bir hayli borçlu olan Lincoln ve Linderoth, şu anda neden Viyana’da olmadığı üç bilinmeyenli denkleme eş değer Ümit Karan (aman fazla girmeyelim Fatih hoca kızar sonra neme lazım!). Her daim formda bir Nonda. Mutlaka kalması gereken Necati Ateş. Skibbe’yle coşacak fidanlar da cabası. İsimlerini istemeyin, yazı yerim yetmez. Ve bu sefer yapılacak üç doğru yabancı kartvizitle neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorsunuz...
Geçen Ağustos Galatasaray’ın şampiyon olacağını yazdığımda çoğu arkadaş bana gülüp geçmişti. Kusura bakmayın, bu yıl biraz erken oldu. Yaptıkları yapacaklarının en büyük teminatı olan Milli Aslanlar ve diğerleriyle başarılara yelken açacak bir sezon geliyor Cim Bom için. Çok değil, 4 ay öncesine gidelim. Hatırlayın 11 Türk genciyle trilyonlara kafa tutan Sarı-Kırmızılı futbolculara maçlardan sonra nasıl başlık atılıyordu. Mütevazı olamayacağım: “Çılgın Türkler!” Bilmem anlatabildim mi..

YORUM YAZ